Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Ricciardo az első öt helyezést célozza meg az RB-vel
Fotó: Clive Rose / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Ricciardo az első öt helyezést célozza meg az RB-vel

Daniel Ricciardo szerint az RB már az év elejétől kezdve magasabb helyezéseket célozhat meg, mint amennyit a tavalyi szezon egészében elért.

A csapat, amely tavaly AlphaTauri néven versenyzett, a 2024-es átnevezést követően erősebben merített a testvércsapat, a Red Bull dizájnjából. Az RB tegnap Las Vegasban mutatta be új autóját, az RB01-est.

Ricciardo első teljes szezonjára készül, mióta 2022-ben a McLarennél versenyzett. Tavaly év közepén tért vissza a Forma-1-be jelenlegi csapatával, és elmondása szerint az év előrehaladtával jól haladtak.

“Ahogyan a tavalyi szezon végén fejlesztettük az autót, határozottan találtunk néhány dolgot, amelyek szerintem eleinte nagyon jól működtek számomra, aztán Yuki [Tsunoda] is megtalálta az erősségeit a vezetési stílusával, nyilvánvalóan jó Abu-Dzabiban” – mondta a hivatalos F1-es csatornának.

“Szóval sok minden, amivel kapcsolatban elég bizakodónak kell maradnunk a rajt előtt.”

A legutóbbi új márkanév mellett az RB több jelentős személyi változást is végrehajtott. Peter Bayer tavaly érkezett vezérigazgatónak, Laurent Mekies-t a szezon elején nevezték ki csapatfőnöknek, a csapat pedig az Alpine korábbi sportigazgatóját, Alan Permane-t, valamint az FIA-tól Tim Goss-t is megnyerte a vezetőség megerősítésére.

Ricciardo szerint ez egy új korszak része a csapat számára, amelytől mostantól azt várják, hogy inkább önálló versenyző legyen, mint egyszerűen a Red Bull junior pilótáinak gyakorlóterepe.

“Rengeteg az új személyzet, néhány nagy partner érkezik a fedélzetre” – mondta.

“Nyilvánvaló, hogy a csapat mindig is komolyan vette magát, de úgy érzem, hogy ez most egy újabb lépés felfelé. Ez már nem csak a Red Bull Racing platformja. Itt az ideje, hogy a középmezőny elején harcoljunk.”

“Persze, beszélsz a csapatban, egyesek bátorítanak és optimisták, mások pedig ‘várjuk meg, amíg a pályán leszünk [mondják]’, szóval sosem lehet tudni. Ez az igazság. Még ha a csapat szuperlelkes is lenne, én azt mondanám, hogy srácok, várjuk meg, amíg Bahreinben pályára nem érünk.”

“De tetszik, ami történt, a változások, amik történtek. Úgy érzem, van valami a csapatban, a gondolkodásmód egy kicsit más. Olyan, mintha bizonyítani akarnánk valamit.”

Ricciardo a Mexikói Nagydíjon elért hetedik helyével a csapat legjobb eredményét érte el az elmúlt szezonban. Úgy véli, a csapat idén már a rajtnál jobb eredményeket célozhat meg.

“Azt hiszem, mindenképpen az első ötbe kerülést kell megcélozni, aztán ha ilyen pozícióba kerülünk, akkor talán néhány dobogós helyezés is kínálkozik” – mondta.

“Természetesen nyerni akarunk, de úgy gondolom, hogy tavaly tettünk lépéseket, így tegyünk még néhányat. De, szerintem a top 5-ös eredmények az asztalon vannak-e, és lehetnek-e a szezon első felében? Szeretném azt hinni, hogy igen, abszolút.”

Az új Forma-1-es csapatnevek margójára

Releváns cikkek