Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Peter Windsor szerint Lando Norris túl korán kötött szerződést a McLarennel, a 2025-ös Mercedes ülés fényében
Fotó: McLaren
Formula 1

Peter Windsor szerint Lando Norris túl korán kötött szerződést a McLarennel, a 2025-ös Mercedes ülés fényében

Jól tette Lando Norris, hogy aláírt egy új, többéves szerződést a McLarennel? Peter Windsor szerint nem, és nyugodtan várhatott volna a fiatal brit.

A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Peter Windsor megkérdőjelezte Lando Norris döntését, hogy ilyen gyorsan elkötelezte magát a McLarenhez, mondván, nem kellett volna ezt tennie.

A McLaren alig egy héttel azelőtt jelentette be Norris új, többéves szerződését, hogy Lewis Hamilton bombaként robbantott váltását a Ferrarihoz megerősítették.

Ez azt jelenti, hogy a McLaren legkorábban 2026 végéig leköti Norrist és Oscar Piastrit pilótaként, miközben biztosítja, hogy az értékes kincseiknek szerződésük legyen a wokingban.

Valószínűleg a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown tudhatott Hamilton esetleges Ferrarihoz való átigazolásáról, ami megmagyarázza, miért akarta Norrist új szerződéssel leigazolni, hogy ellenálljon a Mercedes vagy a Red Bull esetleges érdeklődésének.

A személyes YouTube-csatornáján megszólaló Windsor – aki korábban a Williams és a Ferrari csapatfőnöke volt – alaposan megvizsgálta Norris döntését, hogy ilyen elhamarkodottan írt alá egy újabb új szerződést a McLarennel.

“Senki sem beszél erről, de miért pont most sietett aláíratni egy ilyen hosszú távú szerződést a McLarennel? Nem kellett volna ezt tennie!” – mondta Windsor.

“Nyilvánvaló volt, hogy a McLaren meg akarja tartani, mert [a McLaren vezérigazgatója] Zak Brown támogatja őt, és ő a Zak Brown-dolog része volt a Forma-3-ig visszamenőleg, szóval ez sosem ment volna el. De a Mercedesnél, a Ferrarinál és talán a Red Bullnál is lett volna lehetősége.”

“Szóval ha te vagy Lando Norris – aki mindenkinek a jövő egyik nagy sztárjaként vagy a szájában, és jó srác vagy, és jól versenyzel -, miért ne tartottad volna nyitva a lehetőségeidet legalább három-négy hónapig Monacóig? Miért pont most írtál alá? Véleményem szerint ez nem jött be neki túl jól.”

“Szép szerződést kötött a McLarennel, de a másik autóban még mindig ott ül Oscar Piastri – aki nem lassú -, és most már semmi esélye sincs arra, hogy a Mercedes vagy a Red Bull versenyzője legyen.”

Windsor meg van győződve arról, hogy a Red Bull ismét Alex Albont választja Perez utódjaként, állítása szerint a thaiföldi pilóta hároméves szerződést írt alá.

“Alex Albon lesz a befutó. Ha te Lando Norris vagy, akkor azt gondolod: “Biztosan jobb vagyok Albonnál, és úgy néz ki, hogy ő kapja meg a Red Bull versenyzői állását”” – tette hozzá.

“Nagyon furcsának találom ezt a tervezést. Minden elismerésem Zak Browné, amiért ilyen korán rávezette Landót a szerződéskötésre. Csak ennyit tudok feltételezni, hogy Zak a tél egyik küldetésének tekintette, hogy Lando aláírjon, és meg is szerezte.”

“Ha én lennék Lando, és követtem volna a menedzserem tanácsát, nem lennék nagyon lenyűgözve, azt kell mondanom.”

“Miért tette ezt? Miért kapkodta el a dolgot? Nem tudja, hogyan fog működni [az autó] idén.”

Alonso: Én vagyok az egyetlen bajnok, aki elérhető 2025-re

Releváns cikkek