Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Egy hét és kezdődik a Forma-1 előszezoni tesztje: íme, mikor és hol nézhetjük
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Egy hét és kezdődik a Forma-1 előszezoni tesztje: íme, mikor és hol nézhetjük

Hamarosan ismét kezdődik a Forma-1-es szezon, azonban előtte még egy háromnapos előszezoni teszt fog következni, a szezonkezdés előtti héten.

A téli holtszezonból felébredve, a láthatáron van már a 2024-es Forma-1-es idény kezdése, azonban a csapatok már most készülhetnek az előszezoni tesztre, ami egy hét múlva fog elkezdődni, egy három napos periódussal, és egésznapos száguldással és teszteléssel.

Mindez azt a célt fogja szolgálni, hogy a tél során épített koncepciókat, különböző autóbeállításokat, alkatrészeket és programokat futtassanak a következői idényre való felkészülés jegyében.
Ez kevésbé a sebességről szól, sokkal inkább arról, hogy minél több kör megtételével ismereteket szerezzenek az új autóról, ahol a csapatok bármilyen beállítással szabadon játszhatnak.

A teszt február 21-től, 23-ig fog tartani a bahreini pályán, reggeli kezdéssel és esti zárással.

A közvetítést az F1TV-n keresztül lehet majd követni*, de a Rajtvonal Magazin oldalán is lesz lehetőség szöveges formában végig követni az eseményt, és akár közösen beszélgetni a többi olvasóval a történésekről.

*Arról egyelőre nincsen információ, hogy az M4 Sport is fogja-e közvetíteni.

Rajtvonal Magazin, előszezoni teszt, Forma-1

Viszont kik fognak vezetni a teszteken?

A 2024-es pilótapiac nagyon csendes volt, mivel minden csapat megtartotta a 2023-as felállását.
A szezonon kívüli időszak legnagyobb híre volt hogy Lewis Hamilton elhagyja a Mercedest 11 év után és a Ferrarihoz megy, ami várhatóan az egyik lesz a sok csapatváltás közül a következő évben, mivel több szerződés is lejár 2024 végén.

Bár idén ugyanazok a pilóták vesznek részt az előszezonban, sokan különböző időpontokban fognak a pályára térni, mivel a csapatok garázsának egyik fele a délelőtti edzésen vesz részt, a másik pedig ebéd után fog nekindulni. Azt azonban, hogy melyik Forma-1-es pilóta mikor  lesz kint, még nem árulták el.

Az előszezon időjárás előrejelzése

Tekintve hogy bahrein az Arab-öbölben található, ezért a hőmérséklet még ebben az időszakban is 20 Celsius-fok környékén lesz átlagosan, de nem fogja meghaladni a 24-et.

Pénteken lesz várhatóan a legmelegebb és legfelhősebb nap, míg szerdán és csütörtökön napsütötte időszakok várhatóak.

Az esőre is nagyon kicsi az esély, ami sokkal reprezentatívabbá teszi a nyitó nagydíjat, mint amikor Barcelonában tartották a szezon előtti teszteket, hiszen a spanyol városban a hőmérséklet februárban ritkán emelkedne 15 Celsius-fok fölé.

A legemlélkezetesebb előszezoni teszt talán a 2018-as teszt 3. napja volt,  amikor a barcelonai versenypályán hópelyhek jelentek meg, ezzel teljesen eltörölve a délelőtti edzést. Viszont később sokan pályára léptek, köztük a 2011-es balesetéből visszatérő Robert Kubica a Williams-el, és talán a sokak által elfelejtett Brendon Hartley is a Toro Rossóval.

(A videó a képre, avagy ide kattintva indul)

Rajtvonal Magazin, előszezoni teszt, Forma-1

Így tehát reméljük egy izgalmas előszezoni teszt elébe nézhetünk február 21. és 23. között, remélhetőleg hó és homokvihar nélkül, amit a Rajtvonal Magazin oldalán is lehetőség lesz végig követni!

Minden, ami a Mercedes megújult W15-ös autóján változott

Releváns cikkek