Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A McLaren minden tagja bizakodó a szezonnal kapcsolatban
Fotó: McLaren
Formula 1

A McLaren minden tagja bizakodó a szezonnal kapcsolatban

A McLaren bizakodva várja a szezont, szerintük felvehetik a versenyt a Red Bullal.

Az előző szezon nehezen indult a wokingi alakulat számára, de miután Ausztriába érkeztek a fejlesztések, a csapat lenyűgöző újjáéledést mutatott.

Az új MCL38-as autójuk bemutatásakor a csapatfőnök, Andrea Stella elismerte, hogy a Red Bull legyőzése kihívást jelenthet, de úgy gondolja, hogy ha a McLaren megismétli a tavalyi fejlődés ütemét 2024-ben, akkor a csapat nagyon erős pozícióba kerülhet.

„Azt hiszem, a szezon elején az a Red Bull előnyben lesz.” – magyarázta Stella.

„Tavaly nem nagyon fejlesztették az autót. Azt gondolom, logikus, hogy az elmúlt évben felhalmozódjon náluk a tudás és fejlesztés, amit a 2024-es autóban kamatoztatni fognak.”

Lando Norris egyetért csapatfőnökével, és bár biztos abban, hogy a McLaren bizonyos esetekben le tudja győzni a Red Bullt, elismerte, hogy a feladat az lesz, hogy következetesebb alapon próbáljon meg előttük maradni.

“Azt hiszem, el akarjuk hinni, hogy le tudjuk győzni őket, mert tavaly nagyon közel álltunk egymáshoz, és bizonyos időszakokban le is győztük őket.”

„A kérdés az, hogy le tudjuk-e győzni őket az egész szezonban? Szerintem ez lesz a kihívás, és azt hiszem, nagyon nehéz lesz megtenni. Szóval igen, optimista vagyok.”

Oscar Piastri hasonlóan optimistán beszélt azzal kapcsolatban, hogy a McLaren mire képes a szezonban.

„Optimistának kell lenni ahhoz, hogy legyőzzük őket.” – kommentálta az ausztrál.

„Ahogyan Lando is mondta, bizonyos időszakokban nagyon közel kerültünk egymáshoz. Úgy gondolom, ahogy Andrea mondta. Ha meg tudjuk tartani ugyanazt a fejlődési ütemet, akkor nagyon optimisták lehetünk.”

„De azzal is tisztában kell lennünk, hogy nem csak a Red Bull ellen harcolunk. Nagyon intenzív csatát vívunk a Mercedesszel és a Ferrarival is, különösen az év második felében. Ami a bajnokságot illeti, a szezon második felében hihetetlenül szoros volt köztünk.”

Galéria: Újabb két csapat autója mutatkozott be

Releváns cikkek