Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Norris és Piastri szerint a McLaren bizonyos időszakokban megtudja majd verni a Red Bullt
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Norris és Piastri szerint a McLaren bizonyos időszakokban megtudja majd verni a Red Bullt

Lando Norris és Oscar Piastri azt mondják, pozitívan ítélik meg az esélyeiket arra, hogy az új McLarennel az idei szezonban alkalmanként legyőzzék a Red Bullt.

A McLaren pilótái a 2023-as szezonban együttesen kilenc dobogós helyezést értek el, amivel egyenlítettek a Ferrarival, és megelőzték a Mercedest és az Aston Martint az év során.

A csapat azonban nem tudta legyőzni a Red Bullt. Az egyetlen alkalommal, amikor egy McLaren-pilóta mindkét Red Bull előtt végzett – Norris volt a Szingapúri Nagydíjon -, aminek az első helyét a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz szerezte meg.

A médiának, ma nyilatkozva Norris elmondta, hogy úgy érzi, a McLarennek 2024-ben többször is lehetősége lehet arra, hogy felvegye a harcot a Red Bull-lal.

“Ha azt kérdeznénk, hogy ‘legyőzhetőek-e?’, akkor azt kell mondanunk, hogy igen. Azt hiszem, hinni akarunk majd abban, hogy igent mondjunk, mert bizonyos időszakokban nagyon közel voltunk – és bizonyos időszakokban meg is vertük őket” – mondta Norris.

“A kérdés tehát az, hogy meg tudjuk-e verni őket egy szezonon keresztül? Mert azt hiszem, ez lesz a kihívás, és azt hiszem, hogy nagyon nehéz lesz ezt megtenni azzal, hogy milyen jól teljesítenek. Szóval [én] optimista vagyok. Lehetséges, hogy bizonyos időszakokban legyőzzük őket? Szeretném hinni, igen.”

Csapattársa, Piastri osztja Norris meggyőződését, hogy a McLaren még félelmetesebb lehet az idei szezonban, de hangsúlyozta, hogy a csapatnak nem szabad szem elől tévesztenie a körülöttük lévő riválisokat.

“Kell az optimizmus, hogy meg tudjuk verni őket [a Red Bullt]” – mondta Piastri.

“Ahogy Lando mondta, bizonyos időszakokban nagyon közel kerültünk. Szóval azt hiszem, ha tartani tudjuk a fejlődési ütemet, akkor szerintem nagyon optimisták lehetünk.”

“Azt hiszem, azzal is tisztában kell lennünk, hogy nem csak a Red Bull-lal küzdünk. Nagyon intenzív csatát vívtunk a Mercedesszel és a Ferrarival, különösen az év második felében. Ami a bajnoki pontokat illeti, a szezon második felében hihetetlenül szoros volt közöttünk a verseny, ahol minden csapat sok sikert aratott, különböző szakaszokban. Szóval azt hiszem, tisztában kell lennünk azzal, hogy nem csak a Red Bull-lal kell harcolnunk.”

“Úgy gondolom, hogy más topcsapatok is előrelépnek [majd].”

Versenyzői optimizmusa ellenére Andrea Stella csapatfőnök úgy véli, hogy az év elején még mindig nehéz lesz bárkinek is legyőznie a Red Bullt.

“Azt hiszem, a szezon elején, és ez az elvárásom is, hogy a Red Bull továbbra is élvezni fog némi előnyt” – magyarázta Stella.

“Azért mondom ezt, mert tavaly nem fejlesztették túl sokat az autót, és szerintem joggal várhatjuk, hogy tavaly felhalmoztak némi tudást és fejlesztést, amit a 2024-es autóban kamatoztathatunk majd. Ez az én elvárásom.”

“Mindezek után úgy gondolom, hogy ha magunkat és a McLarent nézzük, ha – és azt mondom, hogy ha – megtartjuk a 2023-as fejlesztési ütemet, akkor szerintem erős pozícióban lehetünk.”

“Hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy kihívjuk a Red Bullt és a többi topcsapatot, amelyek minden bizonnyal jó fejlesztéseket hajtottak végre, majd kiderül. De úgy gondoljuk, hogy ez egy erős fejlesztési ütem, de ahogy mondtam, most már rajtunk múlik, hogy megpróbáljuk megszilárdítani ezt az idő múlásával.”

Galéria: Újabb két csapat autója mutatkozott be

Releváns cikkek