Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Vasseur élete egyik legnehezebb telefonívása volt, mikor bejelentette Sainznak, hogy távoznia kell
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Vasseur élete egyik legnehezebb telefonívása volt, mikor bejelentette Sainznak, hogy távoznia kell

Fréderic Vasseur elmondta, hogy élete egyik „legnehezebb” cselekedete volt elmondani Carlos Sainznak, hogy 2025-ben Lewis Hamilton váltja a csapatnál.

Február elején jelentették be, hogy Hamilton jövőre csatlakozik a Ferrarihoz, vagyis Charles Leclerc csapattársa lesz, miután a monacói szerződéshosszabbítást írt alá a csapattal.

Ezzel Sainz egyelőre ülés nélkül maradt 2025-re. Bár a spanyol elismerte, hogy nem a legjobb érzés így a szezonkezdés, azt is hangsúlyozta, hogy célja az lesz, hogy a következő évben a legjobbat nyújtsa a Ferrarival.

Vasseur elmagyarázta, miért tették meg ilyen korán a bejelentést, valamint megismételte azt a meggyőződését, hogy Sainz továbbra is teljesen elkötelezett marad a csapat mellett a következő szezonban.

“Teljesen 2024-re koncentrálunk, amennyire csak lehet.” – mondta Vasseur. “De ami Lewist illeti, ez egy óriási lehetőség a csapat számára, az biztos. Biztosak vagyunk benne, hogy tisztességes lépést fog hozni a jövőre nézve. Jó kis kihívás lesz mindenki számára.”

“De szeretnénk 2024-re koncentrálni, nem akarunk semmiféle zavaró tényezőt, és ezért tettük ilyen korán bejelentést, mert fontos volt, hogy 2024-re koncentráljunk.”

Carlos Sainz, Fréderic Vasseur, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

“Teljesen meg vagyok győződve, hogy Carlos a szezon utolsó köréig és utolsó kanyarjáig teljesen elhivatott lesz.”- folytatta Vasseur. “Biztos vagyok benne, hogy az egész csapat teljesen motivált lesz, és teljes mértékben Carlos mögött áll majd, nagyszerű munkát végzett eddig értünk.”

“Most fontos, hogy 2024-re koncentráljunk. Van egy jó lehetőségünk. Annyira keményen dolgoztunk a projekten, hogy nem akarom, hogy bármi elvonja a figyelmemet.”

“Képzelhetik, hogy nem ez volt életem legkönnyebb telefonhívása. Az egyik legnehezebb volt, Totoéval együtt.”

“De teljesen meg vagyok győződve arról, hogy ő egy nagyon profi pilóta, megérti, hogy hosszú szezon áll előttünk, és hogy ez egy hatalmas lehetőség.”

“Hosszú megbeszélést folytattunk, ahogy azt el is képzelheti, [és] teljes mértékben támogatni fogom Carlost. Teljesen elkötelezett, és tudjuk, hogy együtt kell végeznünk a munkát. Profik vagyunk.”

Brundle: Hamiltonnak a Red Bullhoz kellett volna mennie, ha bajnok akar lenni

Releváns cikkek