Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Pérez: Nagyon bátor a Red Bull részéről, hogy ezt megteszik
Fotó: Will Cornelius / Red Bull Content Pool
Formula 1

Pérez: Nagyon bátor a Red Bull részéről, hogy ezt megteszik

Sergio Pérez szerint nagyon bátor döntés a Red Bulltól, hogy ennyire eltértek a tavalyi autótól.

A 2023-as szezon elkéoesztő volt a csapat számára, mivel a RB19-es a 22 versenyből 21-et, és a hat sprintből ötöt megnyert. Tobb, mint dupla annyi pontot szereztek, mint a második helyen végző Mercedes.

Mivel a szabályok és előírások nagyrészt változatlanok maradtak, mindenkit meglepett, hogy a Red Bull mennyire eltérő autót butatott be az RB19-hez képest. Pérez elmagyarázta, miért tette ezt a csapat.

“Szerintem ez csak azt mutatja, milyen éhség van ebben a csapatban.”

Sergio Pérez, Red Bull
Fotó: Will Cornelius / Red Bull Content Pool

“Tavaly olyan domináns autónk volt, hogy nem is gondolnád, hogy ennyit változtattunk a koncepción. Szerintem nagyon bátor a Red Bull részéről, hogy ezt megteszik.”

“Látszik, mennyire kész a csapat az előrelépésre, feszegetve a határokat. Úgy gondolom, hogy jó lépéseket tettünk előre, és érdekes lesz látni, mire leszünk képesek a következő hetekben. Nagyon fontosnak tartom, hogy jó legyen az alapja az autónak, és azt a szezon során fejleszteni tudjuk a csapattal.”

Azzal kapcsolatban, hogy mit látott a többi autóból, a mexikói viccelődve megjegyezte, hogy a pilótáknak “fogalmuk sincs”, mit látnak valójában, de a Red Bull mérnökei szorosan figyelemmel fogják kísérni versenytársaikat.

Norris és Piastri szerint a McLaren bizonyos időszakokban megtudja majd verni a Red Bullt

Releváns cikkek