Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Gasly figyeli a pilótapiacot, de még kitart az Alpine mellett
Fotó: Alpine
Formula 1

Gasly figyeli a pilótapiacot, de még kitart az Alpine mellett

Pierre Gasly saját bevallása szerint figyeli a Lewis Hamilton miatt kialakut káoszt a pilótapiacon, de egyelőre kitartó az Alpine mellett.

Annak ellenére, hogy az Alpine teljesítménye tavaly erősen visszaesett, az enstone-i istálló a hatodik helyen végzett a konstruktőri bajnokságban, Gasly pedig továbbra is ugródeszkának tekinti a csapatot a csúcsra vezető úton.

Gasly már a 28. életévét tapossa, ami azt jelenti, hogy már csak pár éve van, amí csúcsteljesítményt tud nyújtani, utána már biztosan csak álom marad a világbajnoki cím. A francia kommentálta Lewis Hamilton Ferrarihoz való csatlakozását is.

„A legtöbb ember számára váratlan lépés volt. Nyilvánvalóan ez kissé megváltoztatja a pilótapiac dinamikáját és az egész szezont”.

“Az Alpine-nal kezdtem tavaly, ismerem a projektet, amin dolgozom. Az év végén lejár a szerződésem, és nyilvánvalóan folynak a tárgyalások.”

„Szerintem elég egyértelmű a helyzet, de jelenleg csak azt szeretném látni, mire képes ez az autó. Végső soron az a célom, hogy a mezőny elején harcoljak. Szerintem ez lehetséges az Alpine-nal. 28 éves vagyok, sok a tapasztalatom, és ezért dolgozom. Szeretnék a győzelmekért, a dobogós helyekért küzdeni, és ott lenni elöl.”

A 2024-es szezon Gasly és Alpine számára egyaránt kulcsfontosságú lesz. Gaslynak folyamatosan csúcsteljesítményt kell nyújtania, tovább erősítve hírnevét.

Az Alpine 2024-es autójának legutóbbi bemutatása során Bruno Famin, a csapatfőnök megerősítette, hogy a 2025-ös és az azt követő szerződésekről szóló tárgyalások megkezdődtek Gaslyval és csapattársával, Esteban Oconnal.

„Ez egy folyamatban lévő ügy, és megbeszéléseket folytattunk.” – erősítette meg Gasly. „Szerintem néhány verseny után kezd beindulni ez az egész, vagy talán már meg is be is indult.”

„Arra koncentrálok, amit pilótaként meg kell tennem, mert végső soron ez az, amit csinálni akarok. Teljesíteni akarok, a maximumot akarom nyújtani, mindent meg akarok tenni a csapatért.”

„500 ember dolgozott éjjel-nappal azon, hogy az autót a lehető legjobban hozzuk pályára, és az én feladatom az, hogy minél előrébb vigyem a rajtrácson, így ez az, amire koncentrálok.”

Apák és fiúk a Forma-1 mezőnyében

Releváns cikkek