Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Stroll szerint némi sebességet kell találnia az idei szezonban Alonso mellett
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Stroll szerint némi sebességet kell találnia az idei szezonban Alonso mellett

Lance Stroll elismerte, hogy csökkentenie kell a csapattársával, Fernando Alonsóval szembeni köridőbeli lemaradását a második szezonjukban, amikor csapattársak lesznek.

Alonso tavaly kényelmesen a két Aston Martin pilóta közül a legtöbb pontot szerezte, és ezzel egymagában a csapatok pontjainak közel háromnegyedét szerezte.

Stroll a tavalyi 22 nagydíjból 13-on három tizedmásodperccel vagy annál is lassabban kvalifikálta magát Alonsóhoz képesz. A csapat új autójának bemutatóján Stroll, a médiának elmondta, hogy vannak elképzelései, hogyan találhatna idén némi sebességet csapattársához képest.

“Tavaly, az biztos, hogy ő egyszerűen gyorsabb volt. Van néhány ötletem, hogy hol kell dolgoznom, van néhány dolog, amin javítani szeretnék ebből a szempontból” – mondta Stroll.

Stroll azonban úgy érzi, a szerencse nem mindig volt mellette tavaly.

“Nem szeretem a szerencse szót használni, de azt hiszem, tavaly sok szerencsétlenség ért minket. Azt hiszem, ez még nagyobb kihívást jelentett.”

“Amikor tavaly a jó pozíciókért harcoltunk, sok olyan futam volt, ahol technikai problémáink voltak. Voltak dolgok, amik egyszerűen nem úgy alakultak, ahogyan szerettük volna. Szóval csak a tavalyi évre akarunk építeni.”

Stroll évkezdése 2023-ban meghiúsult, amikor egy szezon előtti kerékpáros balesetben eltörte a csuklóját. Bár időben felépült ahhoz, hogy elindulhasson az év első versenyén, hosszabb időbe telt, mire teljesen felépült, és úgy érzi, idén fizikailag egy kicsit erősebben térhet vissza.

“Volt néhány olyan verseny, ahol úgy éreztem, fizikailag erősebb lehettem volna” – mondta.

“Szerintem minden év egy új év, úgyhogy az idei évnek nekivágva tanulni fogok, fejlődni fogok, elgondolkodom azon, mit tudok jobban csinálni, hogyan lehetnék jobb” – folytatta.

“De aztán csak nekivágok az évnek, és meglátjuk, mi történik.”

“A Forma-1-ben minden év más és más. Sokat függ attól, hogy hol tart az autó, sok tényezőtől függ. De szeretném, ha idén mindenképpen nagy eredményekért harcolnánk, sok pontot szereznénk, dobogós helyekért harcolnánk, és egy első győzelem zöldben is szép lenne.”

Gasly figyeli a pilótapiacot, de még kitart az Alpine mellett

Releváns cikkek