Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Sainz már Leclerc balesete előtt figyelmeztette a sportbírókat, amikor a monacói eltalálta a csatornafedelet
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Sainz már Leclerc balesete előtt figyelmeztette a sportbírókat, amikor a monacói eltalálta a csatornafedelet

Carlos Sainz éppen a pályabírókat figyelmeztette a pályán lévő törmelék veszélyére, amikor csapattársa elcsapta a laza csatornafedelet.

A bahreiniben rendezett ma délelőtti tesztelést félbeszakították, miután Charles Leclerc Ferrarijának megsérült a padlólemeze a törmeléken, amelyet Lewis Hamilton Mercédesze is eltalált.

Gyertek, és kövessétek velünk az előszezoni tesztet!

ÉLŐ: Kövesd velünk a Forma-1 előszezoni tesztjét! – 2. nap

Sainz, akinek hasonló élményben volt része, amikor autója tavaly Las Vegasban egy csatornafedélnek ütközött, első kézből látta a mai jelenetet.

“Tulajdonképpen pont a vízelvezető fedél előtt álltam, amikor kiesett, mert kimentem a pályára, hogy megnézzem” – mondta a hivatalos Forma-1-es csatornának.

Rájött, hogy a pályabírók nem vették észre, hogy a 11-es kanyarhoz közeledve a kerékvetőn meglazult a lefolyófedelet, és épp azon volt, hogy figyelmeztesse őket, amikor Leclerc autója megérkezett.

“Ránéztem [arra gondoltam], hogy ‘sárga zászló, sárga zászló, sárga zászló, sárga zászló, valaki el fogja vinni! Bumm, jött a csapattársam és elvitte.”

“Szóval úgy éreztem, hogy bizonyos szempontból elkerülhető lett volna. Egy körrel lemaradtam róla, mert elmentem beszélni egy marsallal, és éppen akkor, amikor beszéltem vele [akkor történt]. Szóval egy kicsit hibásnak érzem magam.”.

A Ferrari egy pótpadlót szerelt Leclerc autójára, amíg a pályán keletkezett károkat kijavították.

Sainznak kellett volna helyettesítenie őt a délutáni edzésen, de Leclerc az első órában az autóban maradt, amikor a futam a tervezettnél korábban folytatódott a fennakadás miatt elrendelt korai ebédszünetet követően. Sainz azóta átvette az autót, és az utolsó négy órát fogja teljesíteni.

Tavaly a Ferrari panaszkodott arra, ahogy a marshalok reagáltak a laza csatornafedélre, amit Sainz a Las Vegas-i Nagydíj edzésén ütött el.

A csapatfőnök, Frederic Vasseur szerint túl lassúak voltak ahhoz, hogy piros zászlót adjanak az edzésre, miután észrevették a pálya felületén keletkezett sérülést.

Wolff: A Horner-vizsgálat az egész F1-et érintő kérdés

Releváns cikkek