Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Wolff: A Horner-vizsgálat az egész F1-et érintő kérdés
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Wolff: A Horner-vizsgálat az egész F1-et érintő kérdés

A Red Bullnál a Christian Horner csapatfőnökkel kapcsolatos vádak miatt folyó vizsgálat “az egész Forma-1-et érintő kérdés” – állítja a rivális csapatfőnök, Toto Wolff.

A Red Bull F1-es csapatának osztrák tulajdonosai két héttel ezelőtt megerősítették, hogy vizsgálják a Horner ellen felhozott vádakat. Mindeközben ő változatlanul folytatja munkáját, és jelen volt a mai előszezoni teszten is. Az írásos élő közvetítésünket alább lehet követhetitek!

ÉLŐ: Kövesd velünk a Forma-1 előszezoni tesztjét! – 2. nap

A múlt héten a Forma-1 vezetősége felszólította a Red Bullt, hogy a lehető leghamarabb tisztázza a Hornert érintő helyzetet. A Red Bull motorsport-tanácsadója ezt követően megvédte a vállalatnak a vizsgálat kezelését, mondván, hogy biztosítaniuk kellett a tisztességes eredményt.

Wolff az FIA mai sajtótájékoztatóján a vizsgálatról kérdezve elmondta, hogy a vizsgálatot megfelelően kell kezelni, és annak kimenetele a Red Bullon túlmutató következményekkel jár, mivel az a sportra is visszahat.

“A Forma-1 és amit a csapatok tesznek, mi a befogadás, az egyenlőség, a méltányosság, a sokszínűség mellett állunk ki” – mondta.

“Ez nem csak azt jelenti, hogy beszélünk róla, hanem azt, hogy nap mint nap megéljük. Ezek azok a normák, amelyeket magunk elé állítunk. Globális sport vagyunk, a világ egyik legfontosabb sportplatformja, és példaképek vagyunk.”

“De miután ezt elmondtam, az elmúlt hetekben rengeteg spekuláció történt, spekuláció, amiről hallottunk, és rengeteg dolog történik. Ami ebben a szakaszban fontos, az egy szigorú folyamat.

“Azt hiszem, amit a Red Bull elkezdett, egy független vizsgálatot, amelyet a megfelelő módon, átláthatósággal és szigorral folytatnak le, ezt meg kell vizsgálnunk – hogy mik az eredmények, mit jelent ez a Forma-1 számára, és hogyan tanulhatunk belőle.”

“Mi inkább a versenyautókról és a sportról akarunk beszélni, mint az ilyen nagyon kritikus témákról, amelyek inkább csak a csapatokra tartoznak. Ez egy jelenség, ez az egész Forma-1 és általában minden egyes ember problémája, aki odakint dolgozik.”

A Red Bull nem közölt részleteket a Hornerrel szemben felhozott vádakról, és közölte, hogy a vizsgálat lezárultáig nem nyilatkozik.

A héten az FIA is azt mondta, hogy nem nyilatkozik, amíg a Red Bull vizsgálata le nem zárul.

“A Red Bull GMbH által jelenleg folytatott független vizsgálattal kapcsolatban az FIA megismétli, hogy amíg a vizsgálat le nem zárul és annak eredménye nem ismert, addig nem kommentáljuk tovább” – áll a közleményben.

“Az FIA továbbra is elkötelezett a sportágon belüli integritás, tisztesség és befogadás legmagasabb szintű normáinak betartása mellett.”

Symonds: A Mercedes kiöblösödő első szárnyának kialakítása ellentétes lehet a szabályok szellemével

Releváns cikkek