Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Berger: Lauda megakadályozta volna Hamilton Ferrarihoz való igazolását
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Berger: Lauda megakadályozta volna Hamilton Ferrarihoz való igazolását

Miközben a Forma-1 világa mindig a jövő felé száguld, csütörtökön megható szünetet tartott, hogy megemlékezzen Niki Lauda 75. születésnapjáról, egy olyan kiemelkedő alakról, akinek öröksége mélyen összefonódott a sportág történetével.

Gerhard Berger, barátja az osztrák Forma-1-es legendának, elmondta a német Auto Bild című lapnak a gondolatait Lauda hatásáról, különösen a közelmúlt eseményeinek fényében.

“Mindent megtett volna annak érdekében, hogy Lewis Hamilton ne menjen a Ferrarihoz” – árulta el Berger, utalva Lauda Mercedes iránti elkötelezettségére, és arra, hogy ha még élne, mit tett volna Hamilton megtartása érdekében.

“Ez kiakasztotta volna – és talán megakadályozta volna” – tette hozzá, utalva arra, hogy az osztrák legenda befolyásos szerepe a csapaton belül megváltoztathatta volna a Forma-1 versenyzői piacának alakulását, ha tovább élt volna.

Helmut Marko, bár a versenyzői kerítés másik oldalán állt, szoros kötelék fűzte Laudához. A Sport1-nek nyilatkozva Marko bepillantást engedett abba a személyes kapcsolatba, amely túlmutatott a szakmai rivalizáláson.

“Niki az egész pályafutásom alatt állandó társam volt” – vallotta Marko, kiemelve a barátságot, amely kiállta az idő és a versenyek próbáját. Lauda nyilvános személyisége, mint egoista és kemény üzletember.

“Ez csak a felszíne volt annak az embernek, aki mélyen legbelül volt ő, egy jó, nagylelkű ember.”

Marko reflexiója a közös pillanatokról és a kölcsönös tiszteletről, amely meghatározta a kapcsolatukat, rávilágít osztrák barátjának a jellemének mélységére.

“Nagyon-nagyon hiányzik nekem. Különösen a közös reggelink. Hozzám hasonlóan ő is mindig egyenesen a lényegre tért. És persze voltak viták is” – emlékezett vissza Marko, elismerve barátságuk dinamikus jellegét, amely tele volt közvetlenséggel és időnkénti vitákkal.

Marko mégis éppen ezt az egyenességet és a kibékülés képességét értékelte, ami kiemelte Lauda különleges helyét az életében és az Forma-1 világában.

Lauda öröksége, ahogy Marko elmesélte, pótolhatatlan, és a személyiség, a humor és az egyenesség olyan keveréke jellemzi, amely megkülönböztette őt a többiektől.

“Az egész Forma-1-es világban nincs senki, aki személyiség, humor és egyenesség tekintetében Nikinek a nyomába tudna érni. Nem számított neki, hogy megbánt-e bárkit is. Nem is volt szüksége szerződésekre” – mondta Marko, aki egy olyan ember képét festette le, aki a saját feltételei szerint navigált a Forma-1 világában, kitörölhetetlen nyomot hagyva a sportban és a benne élőkben.

Hamilton: Nem igazán emlékszem a győzelem érzésére

Releváns cikkek