Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Hamilton: Nem igazán emlékszem a győzelem érzésére
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton: Nem igazán emlékszem a győzelem érzésére

Lewis Hamilton győzelem nélküli szériája több mint két évre nyúlik vissza, miközben utolsó szezonjára készül a Mercedes versenyzőjeként.

Lewis Hamilton a Netflix Drive to Survive című sorozatának legutóbbi évadában elismerte, hogy nem emlékszik a győzelem érzésére, miután két teljes szezont nagydíjgyőzelem nélkül töltött. A hétszeres világbajnok utolsó évébe lép a Mercédessszel, amely a tél folyamán gyökeresen megváltoztatta tervezési filozófiáját.

Hamilton utolsó nagydíjgyőzelmét a 2021-es szezon utolsó előtti fordulóján, Szaúd-Arábiában aratta, ahol Max Verstappent és Valtteri Bottast megelőzve megszerezte élete első futamgyőzelmét a Jeddah Corniche pályán.

Ezzel a győzelemmel pontegyenlőségbe került címvédő riválisával a balszerencsés Abu-Dhabi szezonzáró előtt.

Miután a következő héten elvesztette a világbajnoki címet, Hamilton szenvedését tovább fokozta, hogy a Mercedes egy olyan autóval érkezett a 2022-es bahreini nyitóversenyre, amely képtelen volt felvenni a harcot a Red Bull és a Ferrari ellen.

Azóta a csapat mindössze egyetlen nagydíjat nyert, és ezt a bravúrt csapattársa, George Russell érte el.

Hamilton a Netflix Drive to Survive című műsorának legutóbbi évadában beszélt a küzdelmeiről.

“Hogy őszinte legyek, nem igazán emlékszem győzelemre. Már egy [jó ideje volt], szóval nem igazán emlékszem, milyen érzés az.”

“De ez van. Csak el kell ismernünk, hogy nem jól csináltuk, rossz döntéseket hoztunk, és el kell kezdenünk nagy lépéseket tenni a helyes irányba, mielőtt még túl késő lenne.”

Hamilton joggal mutat rá a fejlesztési folyamat során hozott rossz döntések hatására. A Mercedes 2022-ben a “zéró pod” stílusú tervezési filozófiát választotta azzal, hogy autójuk kiemelkedett a mezőny többi részéből, majd megduplázták az ötletet, miután Russell szezon végi győzelme Interlagosban félrevezette őket.

Az Ezüstnyilak ezért 2023-ban egyetlen nagydíjat sem tudtak megnyerni. A rivális Red Bull az elejétől a végéig uralta a szezont, és a Ferrari volt az egyetlen másik csapat, amely futamgyőzelmet aratott.

Russell: A W15-öt kellemesebb vezetni, mint a tavalyi autót

Releváns cikkek