Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Hamilton: A Red Bull egyértelműen a távolban van
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton: A Red Bull egyértelműen a távolban van

Lewis Hamilton kevés esélyt lát arra, hogy a Mercedes utolérje a Red Bullt a következő szezon kezdetén, miután első tesztjén az új autóban ült.

A Mercedes W15-ösét, amely jelentősen eltér a csapat korábbi konstrukciójától, folyamatban lévő munkának nevezte.

“Határozottan javult. Azt hiszem, mindenki javult. Mi is ugyanolyan sorrendben haladunk, mint mindenki más” – mondta Hamilton.

“Az autók még mindig merevek és rázósak, mint tudjuk, ez az autógeneráció. De a csapat nagyszerű munkát végzett a télen.”

Hamilton csütörtökön 123 kört tett meg a Bahreini teszten, és elmondta, hogy új autója egyértelműen előrelépés a kiszámíthatatlan elődjéhez képest.

“Jó nap volt. Sokkal élvezetesebbnek éreztem a vezetést.”

De nem számít azonnali változásra a csapat szerencséjében.

“Még van időnk, hogy megtaláljuk. Szerintem a Red Bull egyértelműen kint van a távolban. De szerintem ez egy jó platform, amin idén dolgozhatunk.”

A Mercedes pályamérnökségi-igazgatója, Andrew Shovlin bátorítást merített Hamilton és csapattársa, George Russell első benyomásaiból az új autóval kapcsolatban.

“Három hasznos napot töltöttünk itt Bahreinben, és sikerült jól haladnunk a W15 megértésével” – mondta Shovlin.

“A tavalyi autóhoz képest a pilóták visszajelzései nagyon eltérőek és pozitívabbak, ami biztató. A csapat keményen dolgozott azon, hogy kiküszöbölje azokat a kezelhetőségi hibákat, amelyek szerves részét képezték a W14-nek, és nagyszerű, hogy úgy tűnik, számos ilyen problémát magunk mögött tudtunk hagyni.”

“A teszt során jó lépéseket tettünk az autó megértése terén. A következő napok feladata az lesz, hogy átvegyük az eredményeket, és a legjobb csomagot állítsuk össze, amit a versenyhétvégére magunkkal vihetünk.”

Bár úgy érezte, hogy a rivális csapatok elfedték valódi tempójukat a tesztelés során, Shovlin szerint egyértelmű, hogy sokkal jobb helyzetben vannak, mint 12 hónappal ezelőtt.

Russell: A W15-öt kellemesebb vezetni, mint a tavalyi autót

Releváns cikkek