Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Sainz azt a csapatot keresi, amelyik a legjobb esélyt adja neki a világbajnoki címre
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Sainz azt a csapatot keresi, amelyik a legjobb esélyt adja neki a világbajnoki címre

Carlos Sainznak időt kell szakítania arra, hogy eldöntse a következő lépését Forma-1-es jövője érdekében. A spanyol azt adöntést szeretné meghozni, amely a legnagyobb esélyt biztosítja számára, hogy világbajnok legyen.

Február elején megerősítették, hogy Lewis Hamilton 2025-ben csatlakozik a Ferrarihoz, a hétszeres világbajnok pedig Charles Leclerc csapattársa lesz. Ez azt jelent, hogy Sainznak új csapatot kell szereznie, különben ülés nélkül marad az év végén.

Sainzot arról kérdezték, milyen érzés ilyen bizonytalan jövővel versenyezni.

“Ha van valami, ami biztosan meg volt nekem az elmúlt néhány évben, az a stabilitás. Ez lesz a negyedik évem ebben a csapatban, és úgy érzem, felkészültem és készen állok arra, hogy a negyedik évemet is jó fajta kihívásként fogjam fel itt a Ferrarinál.”

“Jövőre nyilván más lesz a csapat, és máshova költözöm, de még mindig fogalmam sincs, hogy hova. Időt fogok szánni arra, hogy meghozzam a döntést, a számomra megfelelő döntést a karrierem szempontjából a következő három-négy évre.”

“Ehhez időre van szükségem, hogy átlássam az egész helyzetet, beszélgessek az összes csapattal, és megnézzem, ki kínálja a legjobb esélyt arra, hogy a jövőben világbajnok legyek.”

carlos sainz, ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Az előszezoni teszt után Sainz pozitívan nyilatkozott az autóról, viszont szerinte még mindig nem ők a leggyorsabbak.

“Úgy érzem, az első napon egy optimális napunk volt a pályán. Egy teljesen új autóval mentünk ki, ami úgy tűnik, hogy egy jó ablakban van, rögtön elsőre.”

“Átvizsgáltuk az összes beállítást, az egészet az autóval, és úgy tűnt, hogy jól reagál. A teljesítményről nyilván fogalmam sincs, csak azt tudom mondani, hogy a Red Bull nagyon gyorsnak tűnik, de ezen kívül semmi más.”

Vasseur élete egyik legnehezebb telefonívása volt, mikor bejelentette Sainznak, hogy távoznia kell

Releváns cikkek