Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A Ford felszólította a Red Bullt, hogy hozza nyilvánosságra a Horner-vizsgálat eredményeit
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

A Ford felszólította a Red Bullt, hogy hozza nyilvánosságra a Horner-vizsgálat eredményeit

A Ford vezérigazgatója, Jim Farley a hírek szerint egyenesen kifejezte a gyártó frusztrációját a Red Bull Christian Horner csapatfőnökkel kapcsolatos vizsgálatának kezelése miatt.

Az amerikai autógyártó a 2026-os szezonra a regnáló Forma-1-es világbajnokkal közösen dolgozik majd a motorprogramjukon.

Az Associated Press jelentése szerint azonban a Ford a múlt hét végén levélben fordult a Red Bull csapatához, amelyben aggodalmának adott hangot a Hornerrel szemben folyó vizsgálat miatt. A lap kivonatokat tett közzé Jim Farley, a Ford vezérigazgatója által a csapatnak írt levélből, amelyben azt írta, hogy a gyártó egyre inkább frusztrált amiatt, hogy nem született megoldás vagy egyértelmű jelzés a Red Bull részéről, arra vonatkozóan, hogy mikorra várható ennek az ügynek a tisztességes és igazságos megoldása.

“Hasonlóképpen frusztráltak vagyunk” – folytatja Farley – “az ügyet övező teljes átláthatóság hiánya miatt velünk, az Önök vállalati partnereivel szemben, és várjuk, hogy teljes körű beszámolót kapjunk az összes megállapításról” – áll a levélben.

Az erőteljesen megfogalmazott levél további nyomást gyakorol a Red Bull csapatára és tulajdonosaira, akik vizsgálatot indítottak Horner ellen. A múlt héten a Formula One Management és az FIA is hasonló felhívást tett közzé a független vizsgálat gyors és tisztességes lezárása érdekében.

Csaknem három hét telt el azóta, hogy a csapattulajdonos Red Bull Austria megerősítette, hogy független vizsgálatot kezdeményezett, miután panaszokat kapott a viselkedéséről az egyik alkalmazottjától. Horner tagadta az ellene felhozott vádakat.

Annak ellenére, hogy vizsgálat folyik ellene, Horner továbbra is a csapatfőnöki szerepét töltötte be, és a médiának azt nyilatkozta, hogy a csapatnál a szokásos módon zajlik az üzlet. Részt vett a múlt heti előszezoni teszten a Bahreinben, és várhatóan részt vesz a szezonnyitó futamon is ugyanezen a helyszínen ezen a héten.

A teszt során Horner azt mondta, hogy nem tud nyilatkozni a vizsgálat folyamatáról vagy ütemezéséről.

“Azt hiszem, nyilvánvalóan mindenki szeretné, ha minél hamarabb lezárulna a dolog, de tényleg nem áll módomban kommentálni a folyamatot.”

A Ford és a Red Bull közötti partnerséget egy évvel ezelőtt jelentették be, és az amerikai autóipari óriáscég a Red Bull saját hajtáslánc-részlegét támogatja majd abban, hogy a következő szezon után érkező új szabályokhoz megfelelő erőforrást fejlesszenek ki, a 2026-os új szabályok bevezetésekor.

Sainz azt a csapatot keresi, amelyik a legjobb esélyt adja neki a világbajnoki címre

Releváns cikkek