Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Gasly az Alpine idei évéről: Nem lesz könnyű kezdés számunkra
Fotó: Alpine
Formula 1

Gasly az Alpine idei évéről: Nem lesz könnyű kezdés számunkra

Az Alpine versenyzői beletörődtek abba, hogy nehéz lesz az új szezon kezdete, és úgy vélik, eltarthat egy ideig, amíg a csapat teljesítménye megfordul.

A csapat átdolgozta a futómű tervezését, miután az elmúlt két szezonban a konstruktőri bajnokságban a negyedikről a hatodik helyre estek vissza. Az A524-es azonban a leglassabb autó volt a szezon előtti teszteken.

Pierre Gasly gyanítja, hogy az Alpine az új évet hátulról kezdi majd.

Pierre Gasly, Alpine
Fotó: Alpine

“Csak magunkra koncentráltunk, túl nagy stressz nélkül csináltuk a saját programunkat, és annyi tesztet végeztünk, amennyit csak tudunk az átfogó autócsomagunkról” – magyarázta.

“Arra számítok, hogy időbe telik majd, mire kibontakoztatjuk az autótól elvárt teljesítményt, de ez nem meglepő, tekintve, hogy egy új koncepcióról van szó.

“Reális maradok. Tudom, hogy nem lesz könnyű kezdés számunkra, de a legfontosabb, hogy folyamatosan azonosítsuk a kulcsfontosságú munkaterületeket, tanuljunk és fejlődjünk.”

Csapattársa, Esteban Ocon elmondta, hogy már látja a fejlődés jeleit az A524-esből.

“Az autó az első tesztnapról az utolsóra javult, így reméljük, hogy a versenyhétvége során is hasonló javulást fogunk látni” – mondta.

“Tudjuk, hogy mivel dolgozunk a szezonnyitó futam előtt, és a maximumot kell kihoznunk a csomagunkból, hogy a lehető legjobb esélyünk legyen arra, hogy valamit kihozzunk a hétvégéből.”

“Nehéz felmérni a sorrendet egy ilyen rövid tesztprogram után, mivel a csapatok különböző programokat és üzemanyagtöltést alkalmaznak. Mi csak magunkra koncentráltunk, és a lehető legtöbb adatot gyűjtöttük össze.”

“Ugyanez vonatkozik erre a hétvégére is Bahreinben. Tudjuk, hogy az új autókoncepcióval kissé hátulról vágunk neki a szezonnak, és a csapat hihetetlenül keményen dolgozik azon, hogy a következő versenyeken még nagyobb teljesítményt hozzon az autó.”

Szavait Bruno Famin csapatfőnök is visszhangozta, aki tavaly vette át Otmar Szafnauer helyét azzal a céllal, hogy új lendületet adjon az Alpine teljesítményének. Famin eredményesnek nevezte a csapat tesztjét, de elfogadta, hogy a hétvégi Bahreini Nagydíj nagy kihívás lesz számukra.

“Tudtuk, hogy nem lesz könnyű kezdése a szezonnak. Az ilyen kihívások elfogadása a Forma-1-es versenyzés része, és fontos, hogy az elkövetkező hetekben és hónapokban mindannyian nagyon keményen hajtunk az A524 fejlesztése érdekében.”

Így néz ki az idei, 2024-es Bahreini Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek