Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Lance Stroll a kritikákra reagálva: Mindenkinek megvan a véleménye, de én a pályán beszélek
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Lance Stroll a kritikákra reagálva: Mindenkinek megvan a véleménye, de én a pályán beszélek


Lance Stroll elmondta, hogy akik megkérdőjelezik Forma-1-es versenyzői képességeit, figyeljenek oda arra, hogy a pályán hogyan teljesít.

A 25 éves versenyző nyolcadik szezonját kezdi meg Forma-1-es pilótaként. Ez a hatodik az Aston Martinnal, amely az édesapja, Lawrence tulajdonában van.

Tavaly Stroll 74 pontot szerzett, és a bajnokságban a 10. helyen végzett. Csapattársa, Fernando Alonso majdnem három az egyhez arányban előzte meg őt, és a negyedik helyen zárta az évet a tabellán.

Stroll azonban elmondta, hogy nem figyel azokra, akik azt sugallják, hogy az apja támogatásának köszönheti a helyét a Forma-1-ben, és megkérdőjelezik, hogy érdemben megérdemli-e a helyet.

“Mindenkinek megvan a véleménye, de én a pályán beszélek” – mondta Stroll a csapat hivatalos weboldalának.

“Apámmal hihetetlen utat jártunk be a motorsportban. A gokartos napoktól kezdve a junior formulákon át a mai Forma-1-ig. Amit együtt elértünk, az elképesztő.”

“A sport és az Aston Martin iránti víziója és szenvedélye igazán hihetetlen; szuper izgalmas ennek részese lenni, és látni, hogy az elmúlt négy évben máris mennyit fejlődtünk csapatként. A jövő pedig még izgalmasabb.”

Stroll 2023-as indulását veszélyeztette, hogy egy kerékpáros balesetben megsérült a csuklója. A csapat formája a szezon közepén visszaesett, de Stroll jobb formában fejezte be az évet, és két ötödik helyet szerzett Brazíliában és Las Vegasban.

“Erősen fejeztük be a szezont. Jó móka volt az utolsó néhány futam, igazán jól sikerült – jó eredményeket értünk el Brazíliában és Vegasban. Keményen edzettem és jól felkészültem. Készen állok arra, hogy Bahreinben elkezdődjön a szezon.”

Elmondta, hogy a csapatnak következetesebben kell teljesítenie a különböző pályákon ebben a szezonban.

“A tavalyi évre szeretnénk építeni. Tavaly nagyon erős autónk volt – de nem mindenhol. Bizonyos pályákon nagyon erős volt, más pályákon pedig kihívásokkal szembesültünk. Idén következetesen jól akarunk teljesíteni.

“Tavaly az első öt, hat, hét versenyen nagyon erősek voltunk, aztán más csapatok felzárkóztak. A végére erősen visszajöttünk, de nem voltunk olyan erősek az egész szezonban, mint az elején, ezért következetesen jó pontokért, dobogós helyezésekért és az első zöldben aratott győzelemért akarunk küzdeni” – zárta a kanadai versenyző.

Bottas szerint rengeteget javult a hangulat a csapatban Seidl vezetése alatt

Releváns cikkek