Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Norris: Simán meg lett volna a második hely
Formula 1

Norris: Simán meg lett volna a második hely

Lando Norris a hetedik helyről indulhat a mai versenyen, pedig ő azt hitte, Verstappen mellé tudja kvalifikálni magát.

A McLarennek elegendő volt a tempója a 2024-es új MCL38-asban ahhoz, hogy Norris és csapattársa, Oscar Piastri is bejuthasson a Q3-ba péntek este az esti időmérn, de ahhoz már nem, hogy negyedik sornál előrébb jussanak.

Norrist arrl kérdezték, kihozott-e mindent az időmérőjéból.

“Egyáltalán nem… Elrontottam az 1. szektort.”

Lando Norris, McLaren
Fotó: McLaren

“Volt egy kis túlkormányzottságom az első kanyar kijáratánál, amikor a gázra léptem. Legalább másfél tizedembe került, és ma másfél tized simán a második lett volna.”

“Frusztráló, és emiatt úgy éreztem, hogy egy kicsit jobban akarom nyomni. Ez a rossz, és a 4-es kanyarban újra megfizettem az árát, megint volt pár hiba.”

“A kör hátralévő része megvolt, de őszintén szólva az autó elég jó volt az első sorhoz is. Annyira csalódott voltam, hogy nem sikerült teljesítenem.”

“De a csapat nagyszerű munkát végzett, nagyon érzem az autót, így elégedett vagyok vele. A hétvégén összejöttek a dolgok, egyszerűen csak nem teljesítettem jól, ezért ez egy kicsit szégyen, de holnap megpróbálom jóvá tenni.”

Norris csapattárs, Oscar Piastri szintén a negyedik sorig jutott az időmérőn, de számára ez is javulás, ugyanis egy éve – az első F1-es versenyén – a 18. helyről rajtolt.

“Trükkös időmérő volt”- mondta Piastri. “Nagyjából végig küzdöttem. Az autó egyszerűen nem érződött ugyanolyannak, mint tegnap este, szóval meg kell majd vizsgálnom, miért.”

Oscar Piastri, McLaren
Fotó: McLaren

“Nagyon szoros lesz. Nem hiszem, hogy a Red Bull olyan gyors, mint amilyennek először mindenki tartotta őket, így remélhetőleg ez egy érdekes év lesz. Minden bizonnyal egy kicsit boldogabbak vagyunk, mint 12 hónappal ezelőtt ugyanittitt. Kicsit trükkös időmérő volt, de meglátjuk, mit tehetünk.”

Ricciardo: Nem vezettem sz**ul, de sosem tudtam igazán összerakni a kört

Releváns cikkek