Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Ricciardo: Nem vezettem sz**ul, de sosem tudtam igazán összerakni a kört
Fotó: Rudy Carezzevoli / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Ricciardo: Nem vezettem sz**ul, de sosem tudtam igazán összerakni a kört

Daniel Ricciardo a 14. helyre kvalifikálta magát a Bahreini Nagydíjra, ezzel véget vetett az RB csapatát övező korai optimizmusnak.

Az RB-t a rivális csapatok górcső alá vették a Red Bull-lal való szoros kapcsolata miatt, de míg Max Verstappen megszerezte a pole pozíciót, addig Yuki Tsunoda csak a 11. helyet szerezte meg, Ricciardo pedig három hellyel hátrébb került.

“Csalódott voltam a helyezésemet csorbító teljesítményem miatt” – mondta Ricciardo utána.

“Nem vezettem szarul vagy ilyesmi. De sosem mentem át úgy a célvonalon, hogy ‘Igen, tiszta kört mentem!’. Mindig tudtam, hogy az 1-es vagy a 4-es kanyarban időt tudok nyerni. Mindig voltak olyan részek a pályán, ahol tudtam, hogy van köridő. De sosem tudtam igazán összerakni.”

“Még ha javítottam is egy kicsit, a következő kanyarban valószínűleg veszítettem egy kicsit, szóval ez egy kicsit ingadozott. Soha nem tudtam fokozatosan javítani.”

“Szóval úgy éreztem, hogy ebből a szempontból nem voltam elégedett az edzésemmel. A csapatteljesítményt tekintve itt tartottunk. Úgy érzem, hogy egy kicsit több idő van az asztalon. De Yuki 11. helyével úgy éreztük, hogy ha jó kört futunk, akkor a Q3 lehetséges, de egyébként valószínűleg a top 12 környékén vagyunk.”

Ezután elmondta hogy még mindig próbálják megérteni az autót, és még mindig nehéz kezelni.

“Minden edzésen apró változtatásokat hajtunk végre. Szóval még mindig próbáljuk egy kicsit üldözni az autót. Azt mondanám, hogy a kvalifikáción, amikor valószínűleg olyan körülmények között, ahol általában minden a legjobb, talán egy kicsit jobban küzdöttem, mint a többi szakaszon.”

Daniel Ricciardo, Visa Cash App RB
Fotó: Clive Rose / Getty Images / Red Bull Content Pool

“Amikor az autót a határig nyomod, akkor egy kicsit más dolgokat is felfedsz, és talán nem voltam annyira proaktív, amikor az autóban olvastam a körülményeket.

“Egyszerűen csak nehezen tudtam összerakni a körömet. Úgy éreztem, ha nagyon keményen nyomom az egyik kanyarban, akkor valószínűleg elrontom a következő kanyart. Szóval úgy éreztem, hogy egy kicsit trükkös volt minden kanyarban folyamatosan javulni. Úgy éreztem, hogy ‘itt nyersz egy kicsit, ott veszítesz egy kicsit’.”

“Szóval egy kicsit küzdelmes volt. Az 1-es kanyarban elég sokszor elhibáztam a csúcsot, egyszerűen nem tudtam az első kanyart bevinni. De minden körben azt gondoltam: ‘Ó, igen, tudom, hol van ez’.

“Tudod, hogy egy kicsit korábban kell fékezni és kanyarodni, de amikor odaértem, még mindig elnéztem a csúcspontot, és azt gondoltam: ‘Ó b***meg!’.

“Egy kicsit elhibáztam, talán a beállítások vagy a gumik miatt. De azt várnám magamtól, hogy néhány futam alatt megtaláljam ezt a kvalin.”

Hamilton feláldozta az időmérőjét, hogy a versenyen gyors legyen

Releváns cikkek