Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A dühöngő Daniel Ricciardo, Yuki Tsunoda éretlenségét okolta a levezetőkörön történt incidensért
Fotó: Rudy Carezzevoli / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

A dühöngő Daniel Ricciardo, Yuki Tsunoda éretlenségét okolta a levezetőkörön történt incidensért

Daniel Ricciardo csapattársa, Yuki Tsunoda éretlenségét sérelmezte, miután a Bahreini Nagydíjon egy késői incidens történt közöttük.

Tsunoda, akit láthatóan irritáltak az RB késői utasításai, a verseny utolsó köreiben, a levezető körben. a 8-as kanyar belső ívén ugrott be, hogy az általában nyugodt Ricciardót indulatosan hagyja ott.

Az alábbi videón látható is a japán torpedója.
(A videó ide, avagy a képre kattintva indul)

rb | Rajtvonal Magazin

“Mi a f***” – füstölgött Ricciardo a csapatrádión. Majd én megspórolom. Ő egy f***.”

Ricciardót később kikérdezték a bizarr incidensről.

“Nem tudom. A rádión próbáltam higgadt maradni. De ez egy kissé éretlenség volt [Tsunodától].

“Most nagyon józan vagyok, de ezt nevezzük éretlenségnek.

“Nyilvánvalóan frusztrált volt a csapatutasítások hívása miatt. De legyünk őszinték, ezt már a verseny előtt megbeszéltük. Nagyon valószínű volt, hogy lágyat fogok használni a verseny végén. Szóval tudta, hogy van rá esély, hogy a végén tempóelőnyöm lesz, és ha ő kapja a hívást, akkor ez meg fog történni.”

“Nem ad nekem pontokat, a 13. hely. De ez legalább a legjobb esélyt adja arra, hogy legalább egy autóval a pontok közé kerüljünk” – gondolt Ricciardo arra az esetre, ha esetleg az előtte lévő három versenyzőt megbüntetnék.

Az RB-sek úgy léptek pályára a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, hogy a rivális csapatfőnökök kritizálták a Red Bull-lal való kapcsolatukat.
Az újjáalakult csapat körüli felhajtás azonban elhalványult egy gyenge kvalifikáció után, mielőtt Ricciardo a 13., Tsunoda pedig a 14. helyen végzett a nagydíjon.

A szezonjuk mellékszála a Red Bullnál 2025-ben megüresedő potenciális állás, amennyiben megválik az anyacsapat a mexikói Sergio Péreztől.

A Bahreini Nagydíj végén történt incidens volt az első jelentős összecsapás az ausztrál és a japán versenyző között azóta, hogy tavaly év közepén csapattársak lettek, Nyck de Vries távozása után.

“Ez egy hosszú év, és meg kell győződnünk arról, hogy mindannyian jól vagyunk, szóval visszamegyünk, megbeszéljük, és nagyon érettek leszünk, és várjuk Dzsiddát” – zárta Ricciardo.

Verstappen: Ennél jobb nem is lehetett volna

Releváns cikkek