Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Alonso: Ott folytattuk, ahol 2023-ban abbahagytuk
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso: Ott folytattuk, ahol 2023-ban abbahagytuk

Fernando Alonso kihangsúlyozta, mennyire fontos lesz idén a fejlesztési verseny, ugyanis nagyon szoros az idei élmezőny, és hogy ők akarnak a legjobbak lenni pályán kívül is.

Az Aston Martin a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon mindössze három pontot szerezett. Alonso a kilencedik, Stroll tizedik lett szombaton. Nagy változás ez tavalyhoz képest, akkor ők voltak a második legyorsabbak a Red Bull után.

Sajnos 2023-ban nem tudták elég hatékonyan fejleszteni az autójukat, így a többi csapat lehagyta őket, és végül csak az ötödik helyen végeztek a konstruktőri bajnokságban.

Alonso kissé negatívan nyilatkozott a verseny után. Szerinte tavaly óta semmit sem fejlődtek a többi csapathoz képest.

Fernando Alonso, Aston Martin
Fotó: Aston Martin F1 Team

“Nem voltunk olyan gyorsak, mint tegnap. Azt hiszem, a tegnapi kör kivételes volt, és irreális módon a hatodik helyre hozott minket, ami nem igazi pozíciónk volt.”

“Igen, jelenleg az ötödik csapat vagyunk a McLaren, a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari mögött. Nagyjából úgy, mint Abu-Dhabiban, így ott folytattuk, ahol 2023-ban abbahagytuk.”

“Ez egy hosszú szezon, le kell küzdenünk ezt a hátrányt és az élmezőnyben kell lennünk. A tavalyi évet nagyon jó alappal kezdtük, de csapatként nem voltunk elég erősek ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani a legjobb csapatokkal a szezon közben.”

“Idén a fejlesztési versenyben is a legjobbak akarunk lenni, szóval lássuk mire vagyunk képesek.”

Így néz ki az idei, 2024-es Szaúd-Arábiai Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek