Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Pérez: Nem felejtettem el vezetni egyik hétvégéről a másikra
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Pérez: Nem felejtettem el vezetni egyik hétvégéről a másikra

Sergio Pérez elmondta, mit rontott el tavaly, és mit változatott ezeken idénre.

Pérez jól kezdte a 2023-as évet, de néhány verseny után visszaesett a lendülete, és már nem tudta ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint az első futamokon.

Ennek ellenére sikerült megtartania a második helyet a bajnokságban, és a csapat is konstruktőri bajnok lett. Ez volt az első alkalom, hogy két Red Bull pilóta 1-2 helyezettként végzett a bajnokságban.

Pérez elmondta, milyen hibái voltak 2023-ban lés min változtatott azóta.

“Nyilván nem az volt, hogy egyik hétvégéről a másikra elfelejtettem vezetni.”

“Mindennek oka volt. Megértettük a problémákat, és mostmár jobb formában vagyunk. Egész hétvégén a jó kezdésre koncentrálhatok, hogy jó legyen az időmérő.”

Sergio Pérez, Red Bull
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

“Azt hiszem, az volt a baj, hogy tavaly nem tudtam fejlődni egy hétvége közben. Szerintem kulcsfontosságú lesz, hogy péntektől szombatig, szombattól vasárnapig finomhangolhassunk és fejlődhessünk, mert mindig is erősen kezdtünk, de valahogy ott is maradtunk.

“Csak az a fontos, hogy meglegyen a fejlődés, és együtt dolgozzunk a szimulátorral is, hogy megpróbáljunk jó alapot kialakítani Milton Keynesben. Úgy gondolom, hogy minden lehetőséget ki kell haszálni.”

“Ez egy 24 versenyből álló naptár, és ha versenyről-versenyre megvan ez a fejlődés és maximalizálom a lehetőségeket, akkor nagyszerű évem lesz.”

“Fizikailag igyekeztem több edzést bevezetni a szezon elejére, mert később minden csak a megtartásról szól. Jól érzem magam az autóban, a másik pedig az, hogy megpróbáljuk minimalizálni az utazást. Jobban megtervezzük a szimulátornapokat, azokat a napokat, amikor visszamegyek Európába vagy Mexikóba, és a csapatban lévő összes szponzorunk menetrendjét is.”

Christian Horner Dubajban folytat válságtárgyalást Max Verstappen menedzserével

Releváns cikkek