Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Újabb vad pletyka a láthatáron: Lehetséges volna egy Piastri és Albon felállás a Red Bullnál?
Fotó: Mclaren & Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Újabb vad pletyka a láthatáron: Lehetséges volna egy Piastri és Albon felállás a Red Bullnál?

Úgy tűnik, minden napra jut egy újabb pletyka, a Christian Horner-Red Bull kapcsán kirobbant botrány körül.

A Red Bull tulajdonosi körén belül két különböző oldal van. A thaiföldi oldal mindennek ellenére továbbra is támogatja Hornert, bár ez még sokba kerülhet nekik.

A Red Bull döntése után, miszerint csapatfőnökét, Christian Hornert nem találták bűnösnek a nem megfelelő viselkedésben, úgy tűnt, végre megnyugodott végre a helyzet.

A figyelem azonban Jos Verstappen kemény kijelentései miatt tértek vissza erre a vitára.

Az F1 Insider szerint ezzel egy dolog tisztázódott: a thaiföldi tulajdonos, aki a Red Bull 51%-át birtokolja, feltétel nélkül támogatja Christian Hornert. Még akkor is, ha ez Max Verstappen távozását jelentené.

A médium szerint a thai tulajdonosok úgy gondolják, hogy a technikai főnök Adrian Newey fontosabb a csapatnál, mint Verstappen, és a Red Bullnak ez az oldala meg van győződve arról, hogy Newey-nak maradnia kell a csapatnál.

Maga a brit mérnök is kifejezte, hogy szeretne a csapatnál maradni. A hírek szerint már van egy terv arra az esetre, ha Verstappen valóban távozna.

Állítólag Oscar Piastrira és Alexander Albonra vetik a szemüket. Mindkét versenyzőnek még szerződése van jelenlegi csapatával, de a thaiföldi tulajdonos bízik abban, hogy ezeket a szerződéseket sok pénzzel ki lehet vásárolni.

Piastri és Albon is jó kapcsolatot ápol az osztrák csapattal. Az ausztrál menedzsere az ex-Red Bull pilóta Mark Webber, Albon pedig maga is ex-Red Bull pilóta.

Verstappen maga nem tervezi, hogy elhagyja jelenlegi csapatát. Ezt egy dzsiddai médiaeseményen is megerősítette. Amíg a teljesítménye jó, és a csapat jó autót tud neki kínálni, úgy tűnik, a holland egyszerűen ki fogja ülni a szerződését a Red Bullnál, egészen 2028-ig.

“Ideális esetben csapatként azt szeretnénk, ha nem lennének ilyen pillanatok, de mindannyian a munkánkra koncentrálunk, és ez a pályán való teljesítmény” – mondta Verstappen.

“Erre fogok koncentrálni ezen a hétvégén, ez az, ami fontos, a csapat számára is. Remélhetőleg nyugodt hétvégénk lesz itt, és a pályán mutatott teljesítményről és eredményekről beszélhetünk, mert nagyszerű autónk van, és egy nagyszerű év elé nézünk.”

Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy soha nem lehet előre megjósolni, hogyan alakulnak majd az események.

“Az a szándékom, hogy hosszú távú szerződést írjak alá a Red Bull-lal, hogy végig velük maradjak. Tudom, hogy mit tettek értem a karrierem során, nagyon élvezem, és nagyon boldog vagyok a csapattal is. A mostani teljesítményünkkel pedig nincs okom a távozásra. Nekem 2028 végéig szóló szerződésem van”.

Russell szívesen látná “a mezőny legjobb pilótáját” a csapatnál

Releváns cikkek