Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A Sauber 100%-át megvásárolja az Audi
Fotó: Audi AG
Formula 1

A Sauber 100%-át megvásárolja az Audi

Az Audi az eddiginél is komolyabb szinten szeretne belépi a Forma-1-be, ezért megvásárolják a Saubert.

2022-ben jelentette be az Audi, hogy motor-beszállítóként csatlakozik az F1-hez 2026-tól, amikor éltbe lépnek az új szabályozások. A Sauberrel kötöttek partnerséget, most pedig úgy döntöttek, hogy 100%-ban átveszik a csapatot.

A csapat igazgatója Andreas Seidl lesz, aki 2022 végén távozott a McLaren csapatfőnöki pozíciójából. Az Audi szerint Seidl felügyeli majd a Forma-1-es projekt lebonyolítását, és az Audi Forma-1-es csapat arca lesz.

“Már alig várom, hogy az Audi F1-es csapatának vezérigazgatójaként egy rendkívül motivált csapattal együtt bevezessem az Audit a Forma-1-be.”- mondta Seidl.

“Egyértelmű ütemtervünk van arra vonatkozóan, hogyan akarunk versenyképesek lenni. Ambíciózus céljaink vannak. A megvalósításuk folyamatban van, és a Sauber Audi AG általi teljes átvételével tovább gyorsul.”

Seidl, Audi
Andreas Seidl | Fotó: Audi AG
Oliver Hoffmann, aki jelenleg az Audi műszaki osztályát vezeti, az újonnan létrehozott általános képviselői pozícióba vándorol. Ő lesz a felelős a Forma-1-es csapat összeállításáért, az új Audi motorok fejlesztéséért és a stratégiai irányításért. Emellett az összes Sauber vállalat igazgatótanácsának elnöke lesz.

“A Forma-1 nagy szenvedélyem. Meggyőződésem, hogy a felelősségi körök összekapcsolásával és a Sauber-csoport 100%-os átvételével tovább fogjuk gyorsítani a 2026-os belépésre való felkészülést.”- mondta Hoffman.

“Örülök, hogy megszereztük Andreas Seidlt, mint az Audi F1 Team vezérigazgatója. Pontosan ő a megfelelő ember a tervünkhöz. A Forma-1-es csapatfőnöki pozíciójából szerzett széles körű tapasztalatának köszönhetően jelentős mértékben hozzájárul majd az Audi Forma-1-es projektjéhez.”

Az Audi megkezdte a motorfejlesztést, és idén már teljes hibrid egységet szeretne használni

Releváns cikkek