Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Alonso a következő hetekben dönt a jövőjéről
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso a következő hetekben dönt a jövőjéről

Fernando Alonso azt sugallta, hogy a következő hetekben, vagy néhány verseny után fog döntést fog hozni a Forma-1-es jövőjéről.

A spanyol az Aston Martin AMR24 múlt havi bemutatóján világossá tette, hogy első lépésként el kell döntenie, hogy az idei szezonon túl is folytatni akarja-e, majd ezt követően dönt arról, hogy melyik csapatnál versenyez.

Lewis Hamilton Ferrarihoz való átigazolása miatt a Mercedesnél megüresedett egy előkelő hely, a csapat pedig F2-es pártfogoltja, Kimi Antonelli felkészítésére összpontosít, a 2021-es és 2022-es F1-es autók tesztprogramja pedig azután kezdődik, hogy augusztusban betölti a 18. életévét.

Ha úgy ítélik meg, hogy Antonellinek több időre van szüksége, az egyik forgatókönyv szerint a Mercedes egyéves szerződést kínálhat Alonsónak 2025-re, amíg az olasz ifjonc 2026-ban valószínűleg megérkezik, feltéve, hogy George Russell marad a másik autóban.

Max Verstappen szintén meglepetésjelöltként merült fel a brackley-i csapatnál, amennyiben úgy dönt, hogy elhagyja a Red Bullt jelenlegi szerződése lejárta előtt.

A világbajnok azonban egyértelműen csak hosszú távra kötelezné el magát.

Russell szívesen látná “a mezőny legjobb pilótáját” a csapatnál

Alonso elismeri, hogy Toto Wolff listáján szerepel a lehetséges Mercedes-jelöltek között.

“Igen, nyilvánvalóan jelenleg nincs szerződésem. Szóval jobb ezeken a listákon szerepelni, mint más szériák listáján, vagy a visszavonulási listán lenni!”

“De a következő néhány hétben, vagy néhány versenyen hozom meg a döntést, hogy elkötelezem-e magam a jövőre nézve. Először is beszélnem kell magammal, meg kell hoznom a döntést.”

 

“Nyilvánvalóan minden mást fel kell áldoznom az életben, hogy 100%-ig készen álljak az F1-re. Ez lesz a döntés.”

A Motorsport.com kérdésére, hogy hajlandó lenne-e elfogadni egy egyéves szerződést, Alonso nem nyilatkozott.

“Nem tudom. Először is meg kell néznem, hogy akarok-e továbbra is versenyezni. Ahogy mondtam, egoista leszek, ha csak arra gondolok, hogy szerződést hosszabbítok, továbbra is F1-es versenyző maradok, és körbeutazom a világot, hogy jól érezzem magam.”

“De nem vagyok ilyen típusú ember, ha elkötelezem magam, akkor az azért van, mert tényleg hiszek abban, hogy van lehetőségem futamokat nyerni. A szimulátorban akarok lenni, a mérnökökkel akarok lenni, 100%-ot akarok kérni egy olyan szervezettől, amelyről biztosan tudom, hogy 100%-ot fogok adni.

“Ha nem, akkor nem kötelezem el magam. Nem tudom, meddig és nem tudom, kivel. Szóval sok a kérdőjel. De ez egy második szakasz. Az első szakasza a jövőnek, a saját személyes döntésemnek kell lennie.”

Újabb vad pletyka a láthatáron: Lehetséges volna egy Piastri és Albon felállás a Red Bullnál?

Releváns cikkek