Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Leclerc elégedett a Ferrari dzsiddai tempójával, és Bearman teljesítménye is hihetetlen volt szerinte
Fotó: Clive Rose / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Leclerc elégedett a Ferrari dzsiddai tempójával, és Bearman teljesítménye is hihetetlen volt szerinte

Charles Leclerc elmondta, elégedett volt a Ferrari tempójával, miután a Szaúd-Arábiai Nagydíjon a harmadik helyen végzett.

Ugyanakkor elismerte, hogy a futamból hiányzott a dráma, mivel nem tudott harcba szállni a Red Bull pilótáival. Nem tudta megakadályozni, hogy Sergio Pérez megelőzze őt a második helyért.

Ezért Leclerc 18 másodperccel Verstappen és 10 másodperccel Pérez mögött ért célba, bár utóbbi öt másodperces időbüntetést is kapott egy bokszutcai szabálytalanság miatt.

A Ferrari versenyzője azonban a záró kör leggyorsabb köréért járó bónuszpontot is bezsebelte, és elmondta, hogy bátorítja autója hétvégi teljesítménye.

“Elég jó volt a tempónk, hiszen a végén miénk volt a leggyorsabb kör. Kaptam egy kis segítséget a DRS-től, de összességében elég jó volt az érzés.”

“Kicsit unalmas volt a verseny, mert a Red Bull egy kicsit túl gyors volt, és hátul volt egy kis lemaradásunk, de a lehető legtöbb pontot szereztük ma, és ez volt a cél. Szóval ez nagyszerű.”

Oliver Bearman, Ferrari
Fotó: Oliver Bearman – Scuderia Ferrari Press Office

Továbbá Leclerc megdícsérte az ideiglenes capattársát, Oliver Bearman-t is, akinek Carlos Sainz helyére kellett beülnie a 3. szabaedzéstől, mert a spanyol vakbélgyulladás miatt műtétre kényszerült. Így a csapat kénytelen volt a Prema Racing F2-es versenyzőjének, Bearmannak a szolgálatait igénybe venni.

“Teljesen megérdemli [az eredményt]. Már a 3. szabaedzéstől kezdve kezdve hihetetlen munkát végzett. A kvalifikáción egyenesen a tempót diktálta. Nagyszerű munkát végzett, és csak nagyon kevéssel maradt le a Q3-ról.”

“Azt hiszem, ma hihetetlenül jó volt. Úgy értem, hetedik lenni az első F1-es versenyeden, ráadásul egy új autóval, egyszerűen lenyűgöző. Szóval biztos vagyok benne, hogy rendkívül büszke rá.”

“Mindenki észrevette, hogy milyen tehetséges. Azt hiszem, csak idő kérdése, hogy mikor jön ide a Forma-1-be.”

Toto Wolff jobbkeze elhagyhatja a Mercedest, hogy Hamiltonnal a Ferrarihoz igazoljon

Releváns cikkek