Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Toto Wolff jobbkeze elhagyhatja a Mercedest, hogy Hamiltonnal a Ferrarihoz igazoljon
Fotó: Sam Bloxham / LAT / FIA Formula E
Formula 1

Toto Wolff jobbkeze elhagyhatja a Mercedest, hogy Hamiltonnal a Ferrarihoz igazoljon

Jerome d’Ambrosio, Toto Wolff egyik legfontosabb embere, jövőre a Ferrarihoz igazolhat, számolt be róla a Motorsport.com.

Az ex-grand prix-versenyző a Venturi Formula E csapatánál volt csapatfőnök, mielőtt 2023 elején a Mercedes versenyzőfejlesztési igazgatójaként csatlakozott a Mercedeshez.

Azóta a belga Gwen Lagrue mellett a Mercedes fiatal versenyzői programjának gondozását kapta feladatul. E feladatokon túl azonban úgy gondolták, hogy d’Ambrosio végül Wolff hosszú távú utódlási tervének részét képezheti, és jelölt lehet arra, hogy végül átvegye az alakulat irányítását.

A tavalyi év elején Wolff azt mondta, hogy bár rövid távon a fiatal versenyzőkre koncentrál, lehetséges, hogy d’Ambrosio a jövőben további feladatokat vállalhat.

“A fiatal versenyzői programról Gwennel nagyon szoros együttműködésben gondoskodik, aki ezt az elmúlt években nagyon sikeresen végezte” – mondta Wolff.

“Gwen csapatával a gokartozás korai szakaszától kezdve az alulról építkező motorsporttal foglalkozunk, és ebben Gwen nagyon aktív, és ő volt az, aki James [Vowles] mellett dolgozott.”

“Most a Brackley struktúrán belül Jerome az, aki ezt átvette, és ő nézi a dolgokat, és rengeteg lehetőség van azzal, amit James a stratégiai munkán túl tett. Szóval úgy látom, hogy Jerome növekszik a szervezetben, de ebben a szakaszban ez az ő területe.”

Források szerint azonban d’Ambrosio távozik a Mercedestől, amikor jelenlegi szerződése lejár az idei szezon végén.

Úgy tudni, hogy a döntést az indokolta, hogy ő maga és családja vissza akar térni a kontinentális Európába.

D’Ambrosiót a Ferrarihoz akarják átigazolni, ahol átvehetné az alakulat fiatal versenyzői programjának – a Ferrari Driver Academy-nek – a vezetését.
Az FDA-t jelenleg Jock Clear irányítja, akit az idei év elején neveztek ki erre a posztra.

Clearnek azonban kiterjedt feladatai vannak a pályán, így minden bizonnyal szívesen fogadna bármilyen plusz segítséget.

Amennyiben a lépés megerősítést nyer, akkor d’Ambrosio egy időben érkezik a Ferrarihoz Lewis Hamiltonnal, aki az év elején jelentette be, hogy a maranellói alakulathoz vált.

Toto Wolff ajánlatot tett Helmut Markónak, a jövőjével kapcsolatos kétségek közepette

Releváns cikkek