Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Toto Wolff ajánlatot tett Helmut Markónak, a jövőjével kapcsolatos kétségek közepette
Fotó: Clive Rose / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Toto Wolff ajánlatot tett Helmut Markónak, a jövőjével kapcsolatos kétségek közepette

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff pimaszul felvetette, hogy a német gyártó felajánlhatna egy pozíciót Helmut Markónak, ha a Red Bull ejtené őt.

Marko jövője a Red Bull motorsport-tanácsadójaként kétségessé vált, miután Szaúd-Arábiában kiderült, hogy hamarosan felfüggesztés várhat rá.

A Red Bull energiaital-gyártó vállalat vizsgálata során felmerült a gyanú, hogy Marko részt vett a Christian Horner csapatfőnök körüli vádakkal kapcsolatos bizalmas információk újságíróknak történő kiszivárogtatásában.

A Red Bull vállalata szigorú médiakizárást rendelt el a Horner ellen egy női alkalmazott által felhozott állítások bizalmas és magánjellegű volta miatt.

De annak ellenére, hogy az ügyeket zárt ajtók mögött tartották, és Hornert minden vétkesség alól felmentették, ez nem akadályozta meg, hogy az üggyel kapcsolatos információk kiszivárogjanak a sajtóhoz.

Sajtóhír: Bizonyítékok kerültek elő Christian Horner ellen

Marko ma, szombaton találkozik a Red Bull ügyvezető igazgatójával, Oliver Mintzlaffal Szaúd-Arábiában, ahol megtudhatja a sorsát, és azt, hogy folytatja-e a szerepét.

Ez a döntés döntő lehet a Red Bull csapatűnak a jövője szempontjából, Max Verstappen ugyanis világossá tette, hogy ha Marko távozik, akkor ő is követheti őt.
Verstappen távozása a Red Bulltól jó hír lehet a Mercedes számára, amely érdekelt abban, hogy megpróbálja megszerezni a hollandot Lewis Hamilton utódjaként.

A német gyártó csapatfőnöke, Toto Wolff pedig felvázolta, hogyan tehetné vonzóbbá a csapatot Verstappen számára, ha Markót a fedélzetre hozná, hogy a Niki Laudához hasonlóan szerepet töltsön be.

“Úgyis hiányzik a régi kabalánk” – mosolygott Wolff az osztrák ORG-nek adott interjúban.

“Akkor majd csak Helmutot vesszük. Ő a megfelelő korban van. Neki nincs piros sapkája, de majd ő jön hozzánk”.

“Helmut nem a szomorúság gyermeke, és a kedvenc ellenfelünk volt – vagy van -. De ő egy igazi versenyző. Ha elveszítik Helmutot, az biztosan veszteség lesz a Red Bull és a csapat számára.”

Wolff továbbra is nyitott Verstappen átigazolására, de tisztában van vele, hogy csapatának egy gyorsabb autót kell gyártania ahhoz, hogy meggyőzze őt.

“Van egy szabad ülésünk 2025-ben és 2026-ban. De Max ott fog vezetni, ahol a leggyorsabb autó van, és ez ma a Red Bull.”

Arra a kérdésre, hogy folytak-e tárgyalások a háromszoros világbajnok édesapjával, Josszal az utóbbi időben, Wolff azt mondta, hogy már jó ideje kapcsolatban állnak.

“Már 10 éve beszélünk egymással, mióta Max a Forma-1-ben van. Jó a kapcsolatom Josszal és Maxszel is. De ez nem jelenti azt, hogy a szakmai oldalon rövid távon bárki is változást látna.”

Helmut Marko arra számít, hogy a Mercedes felveszi a kapcsolatot Max Verstappennel

Releváns cikkek