Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Bearman: A Szaúd-arábiai Nagydíj után nem tudok többet tenni azért, hogy bizonyítsak
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Bearman: A Szaúd-arábiai Nagydíj után nem tudok többet tenni azért, hogy bizonyítsak

Oliver Bearman úgy érzi, hogy a Szaúd-Arábiai Nagydíjon Carlos Sainz késői beugrójaként a Ferrarinál elért hetedik helyezésével remekül teljesítette a Forma-1-es meghallgatását.

A 18 éves brit versenyzőt péntek reggel hívta be a Ferrari, miután Sainz vakbélgyulladással kiesett, így csak az utolsó edzésen tudott felkészülni a dzsiddai kvalifikáció előtt.

Bearmannek alig három órája volt felkészülnie, mielőtt autóba ült

Miután a Q3-ból éppen csak kimaradt, és a 11. helyre kvalifikálta magát, Bearman hibátlan versenyt produkált, és a hetedik helyre lépett előre a kockás zászló előtt, megelőzve a brit Lando Norrist és Lewis Hamiltont.

Bár Bearman arra számít, hogy Sainz legközelebb Ausztráliában tér vissza, és a Premával folytatja Forma-2-ben, elismerte, hogy ez volt a fő esélye arra, hogy bebizonyítsa, képes a jövőben a Forma-1-ben versenyezni.

“Nem tudom, mi mást tehetnék még, mert nem hiszem, hogy az év hátralévő részében az F1-ben leszek” – mondta Bearman.

“Ez volt a célom, hogy jól szerepeljek ezen a hétvégén, azt hiszem, tisztességes munkát végeztem, szóval ez rendben van. Ez minden, amit tehetek, tovább nyomom az F2-ben, és szorítok.”

Bearman a tervek szerint a 2024-es szezonban hat 1. szabadedzést vállal a Haasnál, kezdve a májusi Emilia Romagna Nagydíjjal Imolában, egy olyan megállapodás értelmében, amely várhatóan része lesz az értékelésének és meghallgatásának, hogy 2025-től az amerikai alakulathoz csatlakozhasson, mivel Kevin Magnussen és Nico Hulkenberg Haas F1-es szerződése is lejár a szezon végén.

“Rengeteg szabadedzésem van idén a Haasszal, így alig várom, hogy kiépítsem a kapcsolatot velük, és több kilométert gyűjtsek az autóban” – tette hozzá Bearman.

“Remélhetőleg megnyílhat egy ajtó, az fantasztikus lenne.”

A Szaúd-Arábiai Nagydíj teljesítményét értékelve Bearman elégedett volt a teljesítményével, tekintve a korlátozott tapasztalatát és felkészültségét, mivel arra összpontosított, hogy hibamentes versenyt teljesítsen.

“Az autó repült, szóval ez nyilvánvalóan nagy bónusz” – mondta.

“De azt hiszem, tiszta versenyt teljesítettünk, hiba nélkül, és pontosan ez az, amit kerestünk, szóval elégedett vagyok a teljesítményemmel.”

A Ferrari még nem döntött arról, hogy Sainz visszatér-e Ausztráliában, mivel a spanyolnak két hétig kell felépülnie vakbélgyulladásos műtétje után.

A kétszeres nagydíjgyőztes a műtétje után ellátogatott a dzsiddai paddockba, és a Ferrari garázsából nézte végig a versenyt.

Leclerc elégedett a Ferrari dzsiddai tempójával, és Bearman teljesítménye is hihetetlen volt szerinte

Releváns cikkek