Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Alonso továbbra is nyomást gyakorol az Aston Martinra az autó fejlesztése kapcsán
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso továbbra is nyomást gyakorol az Aston Martinra az autó fejlesztése kapcsán

Fernando Alonso továbbra is nagy nyomást gyakorol az Aston Martinra, miközben a jövőjével kapcsolatos találgatások zajlanak.

A 42 éves spanyol, akit a jövő évre a Mercedes vagy akár a Red Bull topcsapataihoz való szenzációs váltással hoznak összefüggésbe, lenyűgöző 4. helyezést ért el a kvalifikáción amit a Szaúd-Arábiai Nagydíjon végül egy 5. helyezésre váltott át.

Pedro de la Rosa, régi bizalmasa és most az Aston Martin csapat nagykövete azonban azt mondta hogy a csapat hibázott.

“A számítógépek nem az ötödik helyet mondták, és ez az emberi tényező miatt volt. Hála az égnek, hogy így volt – mondta a DAZN-nek, egyértelműen a kétszeres világbajnok kvalitásaira utalva.

Ebből az következik, hogy Alonso az Aston Martinnál jobban teljesít, miközben mind a pilóta, mind de la Rosa ragaszkodik ahhoz, hogy a csapatnak a hosszú szezon során minden versenyen valódi és folyamatos előrelépést kell tennie.

“Meglátjuk, hogyan alakul Ausztrália. Azt hiszem, tettünk egy kis lépést Bahreinből Dzsiddába. Egy körön gyorsak vagyunk, de a versenyen nem tudjuk legyőzni a McLareneket és a Mercedeseket. Csak szerencsénk volt, hogy előttük voltunk. Megoldásokat kell találnunk a következő futamra” – mondta Alonso.

De la Rosa egyetért azzal, hogy a függőben lévő probléma, amit meg kell oldani, a gumiabroncsok túlzott romlása a hosszabb futamok során.

“Ha az F1-ben javulni akarsz és kell, akkor azt csak változtatásokkal vagy fejlesztésekkel lehet elérni. Ez nem titok.”

“A csapat célja nem az, hogy két egymást követő futamon ugyanazzal az autóval versenyezzen. Ausztráliára nincs fejlesztési terv, de a kemencében vannak” – utalt De la Rosa a fejlesztésekre.

Az idősebbik spanyol szerint az Aston Martinnak most meg kell mutatnia, hogy a frissítési programja felér-e egyáltalán a többi topcsapathoz.

“Javítanak, de mások is javítanak – mondta. A többiekhez képest néha a te fejlesztéseid kisebbek, ami úgy tűnik, mintha a dolgok egyre rosszabbak lennének”.

Pérez elismerte, hogy ő hibázott a boxutcában

Releváns cikkek