Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
“Frusztráló” versenye volt a Mercedesnek
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

“Frusztráló” versenye volt a Mercedesnek

Nem a legjobb hétvégét zárta a Mercedes miután George Russell hatodik, Lewis Hamilton pedig kilencedik lett.

A két brit a negyedik sorból indulhatott a Szaúd-Arábiai Nagydíjon, azonban a korai biztonsági autós fázis felborította a stratégiájukat.

Míg Hamilton kint maradt, Russell új gumikra váltott, és Fernando Alonso mögé sorolt vissza. Ez a sorrend marad a verseny végéig, ugyanis Russell Mercedese nem volt elég gyors ahhoz, hogy megelőzze az Aston Martint.

Russellt arról kérdezték, milyen volt a verseny az ő szemszögéből.

“Fernando hátát láttam az egész versenyen! 1,1 és 1,6 másodperc között voltam 40 körön keresztül, szóval ez egy kicsit frusztráló volt.”

George Russell, Mercedes
Fotó: Mercedes AMG Petronas

“Amikor gyorsabban ment, követtem őt. Amikor lassabban ment, követtem, és egyszerűen nem tudtam közelebb érni. Hosszú délután volt. Ellentétes érzéseim vannak az időmérőhöz képest, ezért meg kell értenünk, hol van az autó, és min kell javítanunk Melbourne-ben.”

“Jelenleg eléggé ingadozunk a teljesítményben. Látjuk az autóban rejlő lehetőségeket, de sajnos az elmúlt két hétvégén nem igazán mutattuk meg, ezért meg kell értenünk, hogy ez miért van, és mit kell tennünk. De azt látjuk, hogy elég közel vagyunk a McLarenhez, az Astonhoz és a Ferrarihoz. Csak elsőnek kell lennünk közülük.”

Hamilton is megosztotta a tapasztalatait a verseny után. Szerinte nem volt jó a stratégiájuk.

“Az volt a terv, hogy hosszan megyünk. Minden tőlünk telhetőt megtettünk egy VSC-ben vagy valami ilyesmiben reménykedve, de ez soha nem jött be. De megérte kockáztatni.”

“Sajnos egy kicsit visszaestünk, de mindent beleadtam, és ez volt a maximum, amit elérhettem.”

“Kihívásokkal teli versenyek következnek. Úgy gondolo, hogy az összes nagy sebességű pályán hátrányban leszünk. De a lassabb és a közepes sebességű pályákon nem vagyunk rosszak.”

 

Releváns cikkek