Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Gasly: Ez csalódás a csapat összes tagjának
Fotó: Alpine
Fotó: Alpine
Formula 1

Gasly: Ez csalódás a csapat összes tagjának

Gasly sajnálta, hogy keveset lehetett a pályán Szaúd-Arábiában, és elismerte, hogy a csapatának meg kell oldania a gondjait.

Bahreinben utolsóként végzett a két Alpine, ezzel hatalmas bukást előrevetítve a szezonra. Az első futam után kiderült, hogy a csapaton belül is gondok vannak, többen elhagyták vagy el akarják hagyni a francia istállót, ezzel süllyedő hajóként veszne oda a Renault F1-es projekje.

Jeddahban sem muzsikáltak jobban, az időmérőn csak a 9. sort szerezték meg. A versenynapon Gasly autójában még a rajt előtt elromlott a váltó, Ocon pedig 13. lett.

Gasly így értékelte a rövidre sikerült hétvégéjét.

“Ez biztosan nem a mi hétvégénk.”- állapította meg a francia.

Pierre Gasly, Alpine
Fotó: Alpine

“A felvezető körben elveszett a hatodik fokozat, és alapvetően is volt gond a váltóval, ami azt jelentette, hogy ki kellett állnunk.”

“A tegnapi időmérő után is találtam némi sérülést az autón, ami valószínűleg a Q2-be került, szóval ez két nehéz nap volt a csapat számára, és együtt érzek mindenkivel. Nyilván nagyon nehéz időszakon megyünk keresztül, mindenki sok erőfeszítést, sok energiát fektetett bele. Sajnos ma nagyon sok pályaidőt vesztettünk.”

Gasly azt is elmondta, szerinte miben kellene fejlődniük az elkövetkezendő Ausztrál Nagydíj előtt.

“Tudjuk, hogy nagyobb teljesítményt kell találnunk, jobban kell értenünk ehhez az új autóhoz. Megoldásokat kell találnunk, és sietnünk kell, meg kell próbálnunk a lehető legtöbb adatot összegyűjteni, szóval szerintem ez teljesen világos.”

“Nagyon tisztán érzem, hogy mi hiányzik az autóból, és mit akarok a csapattól, és tudjuk, hogy milyen fejlesztéseket kell végrehajtanunk. De addig is…türelmesnek kell lennük, amíg nem jönnek a fejlesztések az autóra, és addig is a legjobbat kell hoznunk.”

“Szóval kiábrándító nap volt, de azt hiszem, ez csalódást a csapat minden tagja számára, és azonnal Melbourne-re helyezzük a hangsúlyt.”

“Frusztráló” versenye volt a Mercedesnek

Releváns cikkek