Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Helmut Marko figyelmeztetést adott ki Daniel Ricciardónak a rossz teljesítményének a fényében
Fotó: Rudy Carezzevoli / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Helmut Marko figyelmeztetést adott ki Daniel Ricciardónak a rossz teljesítményének a fényében

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko fokozta a nyomást az RB F1-es pilótájára, Daniel Ricciardóra, hogy javítson teljesítményén.

Az ausztrál pilóta nehezen kezdte a szezont az RB újjáalakult csapatánál, és a bahreini 13. hely után Szaúd-Arábiában csak a 16. helyen ért célba.

Ricciardo nehéz hétvégét élt át Dzsiddában, és a csapattársa, Yuki Tsunoda mögé került, aki ugyan bejutott a Q3-ba, de a versenyen nem tudott a legjobb tízben maradni.

Marko a Speedweeknek írt rovatában egyértelművé tette, hogy többet vár Ricciardótól, aki Tsunodához képest hátulról kezdte a 2024-es évet.

“Yuki és Daniel számára is sok forog kockán ebben a szezonban. Yuki kvalifikációja nagyon jó volt, Ricciardónak pedig hamarosan elő kell rukkolnia valamivel” – mondta Marko.

“Tsunoda legalábbis nagyon jó a kvalifikáción. Aztán az első etapban ott vannak a pontok között, hogy aztán egyre jobban lemaradjanak. Hogy túlságosan megterhelik-e a gumikat, vagy más oka van, azt kell kideríteni.”

Ricciardo, aki az 1-es kanyarban megpördült, azt állította, hogy az RB autója nem működött 100 százalékosan a versenyen.

A nyolcszoros nagydíjgyőztes a Red Bullhoz való visszatérést és Sergio Pérez 2025-re megüresedő ülését célozza meg, de tudja, hogy fel kell javítania teljesítményét, ha el akarja érni célját.

Pérez, Max Verstappen mögött elért két második helyezéssel kezdte az idei évet hogy némileg enyhítse a rajta lévő nyomást, miközben arra törekszik, hogy egy ötödik szezonra is megtartsa a versenyzői pozícióját.

A mexikói azonban kétértelműen válaszolt arra a Sky F1 által feltett kérdésre, hogy szeretné-e folytatni a Red Bullnál a 2025-ös évet.

“Azt hiszem, ezt még korai lenne megmondani. Szeretnék várni néhány futamot, hogy lássam, hogyan alakulnak a dolgok.”

“Nyilvánvalóan nem könnyű és nem is egyszerű. [Az ülésnek] van néhány komplikációja, amit már láttunk a múltban. Láttunk már nagyszerű versenyzőket, akik nem is éltek túl hat hónapot vagy egy évet, és mégis nagyszerű versenyzők voltak, de ez egy egyedi csapat ebből a szempontból.”

Az RB versenyzői szerint van még min dolgoznia a csapatnak

Releváns cikkek