Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Vowles: Én nem így akarok versenyezni
Fotó: LAT Images / Haas & Williams Racing
Formula 1

Vowles: Én nem így akarok versenyezni

James Vowles-nek, a Williams csapatfőnökének nagyon nem tetszett, ahogy a Haas szándékosan lassította a mezőnyt Szaúd-Arábiában.

3 másik csapattal együtt a Williams is 0 ponttal zárta a szezon második versenéyt, a Szaúd-Arábiai Nagydíjat. Az időmérőjük sem sikerült túl jól, egyik pilóta sem jutott be a Q3-ba, a versenyen pedig a 11. és a 14. helyen intették le őket Alexander Albon vezetésével.

James Vowles a csapat futamértékelő videójában elmondta, hogy több is volt az autóban, mint, amit elértek, és részben a Haas és Magnussen hibája, hogy nem szereztek pontot Jeddahban.

“Csalódottan távozunk Szaúd-Arábiából. Tudom, az autónk pontot szerezhetett volna, de mégis pont nélkül távozuk. Ez részben azért van, mert Alex [Albon] autója megsérült, miután Kevin Magnussen rátolta a falra.

“Ezért megbüntették, de utána az volt a taktikájuk, hogy hátráltatják a mezőny mögöttük lévő felét, rést alakítsanak ki, hogy Hülkenberg megszerezhesse azt a pontot.”

“Magnussen olyan jó munkát végzett azzal, hogy feltartotta a mezőnyt, – egy másodperccel az átlag felett versenyzett az első szektorban – hogy még Hülkenbergék is pontot tudtak szerezni.”

“A véleményem, hogy én nem így szeretnék versenyezni.”- folytatta Vowles.

James Vowles, Mercedes, Williams
Fotó: Williams Racing

“Az utóbbi két versenyen elképesztően sok dolgot tanultunk az autókról. Pozitívum, hogy ahol tavaly nem tudtuk rábírni az autót, hogy normálisan kanyarodjon, most jó egyensúllyal megy át. Ugyanez volt az első szabadedzésen. Azonnal jó volt az egyensúly, és a pilóták jól érezték magukat az autóban.”

“Ezek nagyon fontos dolgok, hogy lássuk a fejlődést, és hogy egy olyan autónk legyen, ami mind a 24 versenyen működik, nem csak néhányon.”

Mercedes: Az F1 hibát követett el a 2022-es szabályokkal

Releváns cikkek