Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Coulthard: Hamilton mentálisan már a Ferrariban van
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Coulthard: Hamilton mentálisan már a Ferrariban van

Lewis Hamilton már a Ferrarihoz való csatlakozáson gondolkodhat a Mercedes korai nehézségei után – véli David Coulthard.

A W15-öst pattogásproblémák sújtották, ami Hamiltont a Bahreini Nagydíjon a hetedik, majd a szaúd-arábiai versenyen a kilencedik helyre korlátozta.

“Egyszerűen nem tudott megállapodni ezzel az autóval. Ez látszik rajta” – mondta az ex-Forma-1-es pilóta Coulthard a Channel 4 csatornán.

“George [Russell] jelenleg a köridők ura. Érezni lehet, hogy Lewis a hátsó lábán áll. Azt tudjuk, hogy ha megtalálja a megfelelő teljesítményt, akkor teljesíteni fog.”

“De most? Mentálisan már ott van!”

Hamilton 40 éves lesz, amikor 2025-ben elkezdődik izgalmas kalandja a híreses vörös autóban, ahol Charles Leclerc-rel alkot majd egy izgalmas párost.

“Mindig is mondtam az évek során, hogy Lewis mennyire nagyszerű versenyző, mennyit tett az F1-ért” – mondta a Ferrari elnöke, John Elkann.

“A Ferrarihoz fog csatlakozni, és ez annak a jele, hogy mennyire hisz abban, hogy nagy dolgokra lehet képes velünk.”

Hamiltonnak még egy évet át kell küzdenie, és remélni, hogy a W15-ös autója megtalálja a javításokat az eddig megmutatkozó főbb hibákra.

A Sky Sports szakértői megosztottak voltak, amikor arról vitatkoztak, hogy Hamilton azért döntött-e a Ferrari mellett, mert tisztában volt a 2024-es Mercedes korlátaival.

“Valójában nem hiszem – mondta Naomi Schiff.

“Úgy tűnik, nagyon nagy reményekkel vágtak neki a szezonnak.”

“Lehet, hogy nem volt meg az egyenes tempójuk ahhoz, hogy legyőzzék a Red Bullokat, de a tesztek után volt bennük ambíció, hogy ők lesznek a legjobbak a többiek közül, talán a Ferrarival. Ez még nem vált be.”

Karun Chandhok azonban ragaszkodott hozzá hogy tudott a gyengeségekről.

“Nem értek egyet. Szerintem tudott róla. Amit ők kitesznek – a pozitív üzenetek – az egy dolog. De szerintem tudta, hogy ez egy nehéz év lesz.”

Russell jót szórakozik azokon, akik próbálják megszerezni Hamilton helyét

Releváns cikkek