Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Jos Verstappen: Minden bizonnyal hatalmi harc folyik a háttérben
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Jos Verstappen: Minden bizonnyal hatalmi harc folyik a háttérben

Max Verstappen édesapja reménykedik, hogy lassan visszatér a béke a csapatba, de szerinte ez hosszútávú probléma lehet a Red Bullnál.

Míg a pályán nem talál ellenfelet a Red Bull, a háttérben komoly konfliktus zajlik a csapaton belül. Hornert felmentették a feljelenés alól, de a brit csapatfőnök helyzete ezzel sem rendeződött. Horner vádlója fellebbez a Red Bull belső vizsgálatának eredményével szemben, miközben panaszait az FIA-hoz is benyújtotta.

Tovább szította a feszültséget Max Verstappen édesapja, Jos Verstappen is, aki Bahreinben még erősen kritizálta Hornert, és azt javasolta, hogy hagyja el a csapatot.

Később, Szaúd-Arábiában Helmut Marko felett kezdtek gyülekezni a sötét felhők, akkori pletykák szerint fel akarták függeszteni a Red Bull tanácsadóját. Végül ebből sem lett semmi, de a feszültség a csapaton belül megmaradt.

“A külvilágnak nehéz követni ezt.”- mondta Jos Verstappen.

“Úgy gondolom, hogy szükség van a békére a csapaton belül, de a körülményeket figyelembe véve, úgy gondolom, hogy ez még egy darabig folytatódni fog. Kíváncsi vagyok, de ez nem segít semmin.”

Jos Verstappen elismerte, hogy a háttérben hatalmi harc dúl a csapat (és az energiagyár) Hornerhez húzó fele és a Helmut Markohoz közelebb álló fele között.

Helmut, Horner, Verstappen
Fotó: Clive Rose / Getty Images / Red Bull Content Pool

“Minden bizonnyal hatalmi harc folyik a háttérben. Meglátjuk, nem tudok túl sokat mondani róla. Remélem, hamarosan visszatér a béke, és elkezdenek a versenyzésre koncentrálni, mert ez az egész erről szól. De ez nem jó.”

Így néz ki az idei, 2024-es Ausztrál Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek