Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Lewis Hamilton tűzszünetet követel Gázában
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Lewis Hamilton tűzszünetet követel Gázában

Lewis Hamilton is beállt azok közé, akik tűzszünetet követelnek az izraeli-palesztin háborúban.

Izrael csapatokat küldött Gázába októberben a Hamász támadását követően. A terrorszervezet tagjai behatoltak Izraelbe, és mintegy 1200 halottat hagytak maguk után.

Izrael megtorlásul katonai offenzívát indított Gázában, amely állítólag eddig 28.000 áldozatot követelt.

Hamilton, akinek csak az Instagramon 36 millió követője van, az erőszak beszüntetésére és a túszok szabadon engedésére szólította fel a feleket.

“Szeretetemet és támogatásomat küldöm Palesztinában minden embernek, aki veszéllyel, veszteségekkel és szívfájdalommal tölti ezt a időszakot.”

“Tűzszünetet most!”- szólította fel Hamilton a feleket.

Lewis Hamilton
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Az FIA tavaly óta megtiltja a versenyzőknek, hogy politikai nyilatkozatot tegyenek, amikor versenyhétvégéken vesznek részt, azonban véleményüket interjúkban és a közösségi médiában szabadon kifejthetik.

Hamilton megosztotta a Save the Children egyik bejegyzését is, melyben azt állítják, hogy minden harmadik két éven aluli Gázában élő gyerek „krónikusan alultáplált”, és az éhhalál veszélye fenyegeti.

Ugyanezt a jótékonysági szervezetet támogatja Daniel Ricciardo is. Az RB versenyzője egy szurkoló által tervezett speciális sisakot visel majd az Ausztrál Nagydíjon, amelyet a verseny után elárvereznek, hogy pénzt gyűjtsenek a Save the Children számára.

Carlos Sainz várhatóan rajthoz áll a hétvégi Ausztrál Nagydíjon

Releváns cikkek