Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Carlos Sainz várhatóan rajthoz áll a hétvégi Ausztrál Nagydíjon
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Carlos Sainz várhatóan rajthoz áll a hétvégi Ausztrál Nagydíjon

A Ferrari jelezte, hogy Carlos Sainz holnaptól ismét a hétvégi futam helyszínén, Albert Parkban folytatja a rutinszerű médiamunkát csapattársa, Charles Leclerc mellett.

Sainz részt vett az előző, dzsiddai futam nyitó edzésnapján, majd a hétvége hátralévő részét kénytelen volt kihagyni, miután vakbélgyulladást szenvedett. Oliver Bearman vette át az autóját az utolsó edzésen, a kvalifikáción és a versenyen.

Bearmannek alig három órája volt felkészülnie, mielőtt autóba ült

Miután pénteken Dzsiddában megműtötték, Sainz másnap visszatért a pályára, hogy támogassa a csapatot és segítse helyettesét, aki a versenyen debütált a nagydíjon. Bearman a 11. helyről a hetedik helyre kapaszkodott fel a rajtrácson.

Sainz az elmúlt két évben a második pilóta, aki vakbélgyulladás miatt kénytelen volt kihagyni egy futamot. Alexander Albon a 2022-es Olasz Nagydíjról maradt ki ugyanezen okból.

Ő a következő, szingapúri futamon háromhetes kihagyás után térhetett vissza, míg Sainznak a szaúd-arábiai futam óta mindössze két hete volt a felépülésre.

Betegsége előtt Sainz erősen kezdte a szezont az eddig megrendezett egyetlen másik fordulóban, a Bahreini Nagydíjon a harmadik helyen végzett a két Red Bull-pilóta mögött.

Mivel a spanyol várhatóan ezen a hétvégén folytatja a szezont, Bearman újra csatlakozhat a Prema csapatához a Forma-2-es bajnokságban. A széria ezen a hétvégén szintén az Albert Parkban versenyez. Bearman az első két fordulót követően még nem szerzett pontot, de elveszítette az esélyét, hogy a dzsiddai főfutamon a pole pozícióból induljon, amikor Sainz helyére állt be.

Így néz ki az idei, 2024-es Ausztrál Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek