Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Albon hibája miatt Sargeant nem fog indulni az Ausztrál Nagydíjon
Fotó: Williams Racing
Formula 1

Albon hibája miatt Sargeant nem fog indulni az Ausztrál Nagydíjon

A Williams visszahívta Logan Sargeantet az Ausztrál Nagydíjról, hogy csapattársa, Alex Albon versenyezhessen az autójával a hétvégén.

A csapat nem tudja megjavítani azt a futóművet, amelyet Alexander Albon a mai futam első edzésén összetört. Mivel nem hoztak tartalék alvázat Melbourne-be, így csak egy FW46-osuk maradt a hétvége hátralévő részére.

James Vowles csapatfőnök elmondta, hogy úgy döntött, hogy Sargeant autóját Albonnak adja, a legjobb lehetőségeik alapján, hogy ezen a hétvégén pontokat szerezzenek. Albon tavaly a csapat legjobb pontszerzője volt, 27 pontot szerzett Sargeant egy pontjával szemben, ami elég volt ahhoz, hogy a Williams egymaga a hetedik helyen végezzen a konstruktőri bajnokságban.

Vowles, aki a tavalyi szezon elején vette át a csapat irányítását, elismerte, hogy “elfogadhatatlan”, hogy a csapatnak nem volt elegendő alkatrésze a bajnokság harmadik fordulójára ahhoz, hogy egy tartalék autó álljon rendelkezésre.

“Óriási csalódást okoz számunkra, hogy a futóművön keletkezett sérülések miatt vissza kell vonulnunk a hétvégétől” – mondta.

“A modern Forma-1-ben elfogadhatatlan, hogy ne legyen tartalék futóművünk, de ez jól tükrözi, hogy mennyire le voltunk maradva a téli időszakban, és jól mutatja, hogy miért kell jelentős változtatásokon keresztülmennünk, hogy jobb helyzetbe kerüljünk a jövőre nézve.”

“Ennek eredményeképpen ma délután néhány nagyon nehéz döntést kellett meghoznunk. Bár Logannek nem kellene szenvednie egy olyan hiba miatt, amit nem ő követett el, minden futam számít, amikor a középmezőny szorosabb, mint valaha, ezért a hétvégén a legjobb pontszerzési lehetőségeink alapján döntöttünk.”

“Ezt a döntést nem könnyedén hoztuk meg, és nem tudjuk eléggé megköszönni Logannek, hogy méltóságteljesen elfogadta, ezzel is bizonyítva a csapat iránti elkötelezettségét; ő egy igazi csapatjátékos. Ez egy kemény hétvége lesz a Williams számára, és ebbe a helyzetbe nem fogjuk magunkat még egyszer belekeverni.”

Sargeant, akinek az idei szezon eddigi legjobb eredménye a 14. hely, azt mondta, hogy a lemondásba való beleegyezése a legnehezebb pillanat volt, amire emlékszik a pályafutása során.

“Egyáltalán nem könnyű [a helyzet]. Én azonban teljes mértékben a csapatért vagyok itt, és továbbra is minden tőlem telhető módon hozzá fogok járulni a hétvégén, hogy maximalizáljuk a teljesítményünket.”

Albon, aki két hete Dzsiddában a 11. helyével a csapat eddigi legjobb eredményét érte el a szezonban, és bevallotta, hogy ellentmondásos érzés volt csapattársa leváltása.

“Egyetlen versenyző sem szeretné feladni a helyét. Soha nem szeretném, ha ilyesmi történne. Logan mindig is tökéletes profi és csapatjátékos volt az első naptól kezdve, és ezt nem lesz könnyű elfogadnia.”

“Ezen a ponton azonban nem rágódhatok a helyzeten, és most már csak az a feladatom, hogy maximalizáljuk a lehetőségeinket ezen a hétvégén, és az egész csapattal együtt dolgozzunk azon, hogy a lehető legjobb munkát végezzük.”

(A videó a képre, avagy IDE KATTINTVA indul!)

Screenshot 11 | Rajtvonal Magazin
Fotó: FORMULA 1 YouTube

A baleset a nap első edzésének 40. percében történt. Albon elmondta, hogy meglepte az autója reakciója, amikor a hatos és hetes kanyar között szélesre futott egy kerékvetőn.

“Csak egy kicsit felfedeztem a terepet, és egy kicsit szélesre mentem” – magyarázta.

“Kicsit agresszívan ütöttem meg a kerékvetőt és ez felemelte az elejét. Őszintén szólva akkor nem gondoltam semmit. Azt gondoltam, oké, rendben van, csak hátrálok és hagyom, hogy az autó landoljon. De amikor földet értem, elég csúnyán megfeneklettem, és amikor megfeneklett, akkor csak úgy kiköpött.”

A csapat javításra viszi vissza Albon sérült futóművét az angliai Grove-ba, a bázisra. A szezon következő fordulójára két hét múlva kerül sor a japán Suzukában.

Ocon: Nem élvezzük ezt a helyzetet, amiben vagyunk

Releváns cikkek