Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Kezdődik az FIA Gokart Európa-bajnokság
Fotó: Gender Racing Team
Formula 1

Kezdődik az FIA Gokart Európa-bajnokság

Gender Tamás Junior számára elkezdődött a 2024-es FIA Gokart Európa-bajnokság.

Összesen 48 ország 200 versenyzője indul a héten. A Valenciában, a Kartodromo Internacional Lucas Guerrero versenypályán megrendezett viadalon 109 fő áll rajthoz az OK Junior kategóriában a nemzetközi gokartozás csúcsát képviselő fiatalok mezőnyében.

A pálya másodszor ad otthont FIA gokartversenynek 2023-as sikeres bemutatkozása után. Az 1428 méter hosszú pálya gyors tempót, a számos előzési lehetőség pedig érdekes és kemény versenyszituációkat tesz lehetővé, kihívásokkal teli és izgalmas gokartozási élményt nyújt.

A HMA Academy utánpótlási rendszerének fiatal sporttehetsége motiváltan és felkészülten vág neki a megmérettetésnek az Európa-bajnokság nyitóversenyén, ahol a pálya a versenyzőktől precíz kormánykezelést követel és megfelelő gokart-beállítást a csapatok műszaki szakembereitől a maximális sebesség eléréséhez.

Gender Tamás Junior, Gender Racing Team, Gokart, FIA
Gender Tamás Junior – Fotó: Gender Racing Team

Valenciába most a világ minden tájáról a sportág legtehetségesebb fiatal versenyzőivel mérkőzik meg a Forza Racing versenyzője a 12-14 évesek mezőnyébenm az OK-Junior kategóriában.

Gender Tamás Junior számára azért is jelent fontos állomást a hétvége, mert a nyitófordulót négy további verseny követi majd Franciaországban, Szlovákiában, Svédországban, s végül Nagy-Britanniában.

A Hungarian Motorsport Academy utánpótlás nevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.

A Champions of the Future nyitó fordulójában rajtolt a hétvégén Gender Tamás Junior

Releváns cikkek