Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Russell jobb munkát végez, ismerte el Hamilton Q2-es kiesés után
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Russell jobb munkát végez, ismerte el Hamilton Q2-es kiesés után

Lewis Hamilton elismerte, hogy nem hoz ki annyit a Mercedes autójából, mint csapattársa, miután kiesett az Ausztrál Nagydíj kvalifikációjának második körében.

Ez már a harmadik hétvége egymás után, amikor Hamilton kiesett George Russellel szemben.

“Nem tudom, hogy jól birkózom-e meg ezzel” – mondta a hivatalos F1-es csatornának.

“Úgy értem, kevésbé [vagyok] következetes, mint George.”

“George jobb munkát végez az autónkkal, zsinórban három kvalifikáción előzött meg engem. Egyszerűen úgy tűnik, sokkal jobban kijön nálam. Csak próbálom a fejemet a víz felett tartani, és továbbra is csak azt veszem észre, hogy lehetne sokkal rosszabb is.”

Hamilton tegnap azt mondta, soha nem érezte magát kevésbé magabiztosnak a W15-ben, mint ezen a hétvégén. Elmondása szerint az utolsó edzésen jobban érezte az autót, de a körülmények változásával elbizonytalanodott.

“Remekül éreztem magam a 3. szabadededzésen” – mondta a Sky-nak.

“Furcsa volt, mert pont ott voltunk a srácokkal, és nem igazán értettük, hogy miért.”

“De aztán a kvalifikációra érve csak az autón belüli következetlenség nagyon megzavarja az elmét. De George ma jó munkát végzett. Ez van. Csak meg kell próbálnom holnap jobb munkát végezni.”

Az autó kezelhetőségét úgy jellemezte, hogy egy kicsit a késhegyre került.

“Délután itt felerősödik a szél. Ugyanaz a helyzet, mint 2. szabadedzésen. Az első egy kicsit jobb volt, aztán amikor felerősödik a szél, az autó sokkal instabilabbá válik. Ma reggel jó volt a szélcsendesebb széllel, aztán amint felerősödik a szél, kicsit stabilabbá válik.”

“De úgy tűnik, a többiek képesek felvenni a tempót a kvalifikáción. Nem tudom, miért nem éreztem ugyanezt a kvalifikáción, annak ellenére, hogy könnyebb volt az üzemanyag [terhelésünk], míg a harmadikban jobban éreztem. Szóval ez nem jó érzés a csapatban mindenkinek, de tovább kell dolgoznunk.”

Így néz ki az idei, 2024-es Ausztrál Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek