Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Leclerc: Carlos csodálatos versenyt futott
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc: Carlos csodálatos versenyt futott

Charles Leclerc elismerte, hogy nem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Carlos Sainzal az Ausztrál Nagydíjon.

Carlos Sainz nyerte meg az Ausztrál Nagydíjat, miután Max Verstappen fékhiba miatt kiesett a versenyből a harmadik körben. A Ferrari pilótái 2022 eleje óta először végeztek az első és második helyen. Carlos Sainz nyerte.

A szabadedzéseken Leclerc tűnt gyorsabbnak, azonban az időmérőn és a versenyen is Sainz végzett előrébb. A monacói azt mondta, hogy Sainz jobban vigyázott a gumikra a versenyen.

“Carlosnak hihetetlen hétvégéje volt. Visszatért a műtétje után, és csodálatos versenyt futott.” – mondta Leclerc.

Sainz, Leclerc, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

„Én egy kicsit többet küzdöttem a második szakaszban a keményekkel. Nem bántam jól a gumikkal, de aztán az utolsó etap pozitívabb volt.”

„Az első szakaszban hátulról volt védelmünk. Így egy kicsit korábban meg kellett állnunk, és attól a pillanattól kezdve Carlos nagyon gyors volt, én gumijaimmal küszködtem.“

„De ismétlem magam, Carlos jobb munkát végzett az egész hétvégén – legalábbis a kvalifikációtól a versenyig –, és határozottan megérdemli ezt a győzelmet. Szóval nagyon örülök neki és nagyon örülök a csapatnak is.”

„Nagyon jó pontok. Úgy jöttünk a hétvégére, hogy azt mondtuk magunknak, hogy maximalizálnunk kell a pontjainkat, és nincs, amit jobban csinálhattunk volna. Nagyon örülök ennek.”

Sainz győzelme a Ferrari második győzelme volt az elmúlt egy évben. Leclerc elmondta, örül, hogy a Ferrari ismét visszatért a dobogó legfelső fokára.

„Jó érzés.” – mondta. „Persze leginkább a csapatnak. Az első-második helyes győzelem nem történt a 2022-es Bahreini Nagydíj óta, amihez nagyon jó emlékek fűznek. Csodálatos, hogy képesek vagyunk erre.”

Russell jobb munkát végez, ismerte el Hamilton Q2-es kiesés után

Releváns cikkek