Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A Honda új bázist hoz létre az Egyesült Királyságban, mielőtt megkezdik a munkát az Aston Martinnal
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

A Honda új bázist hoz létre az Egyesült Királyságban, mielőtt megkezdik a munkát az Aston Martinnal

A Honda Racing Corporation bejelentette, hogy új bázist hozott létre az Egyesült Királyságban, miközben megkezdődnek az előkészületek a Forma-1-be való visszatérésükre az Aston Martin motorszállítójaként.

A japán gyártó 2019 óta a Red Bull motorszállítója, és az évek során elért fejlődésük szerves részét képezte Max Verstappen 2021-es első bajnoki sikerének.

A Honda azonban nem sokkal Verstappen első világbajnoki győzelme és az azt követő dominanciája előtt úgy döntött, hogy elhagyja a sportágat.

Azonban a japánok továbbra is szoros együttműködésben vannak a Red Bullal és a testvércsapat RB-vel, bár, a Honda RBPT néven futnak, mióta a Red Bull bejelentette hogy motorgyártásba kezdenek.

A 2026-ra való felkészülésre a Honda új leányvállalatot hozott létre – HRC UK néven, ami az Aston Martinnal való közös munka megsegítésére lesz hivatott.

“A Honda Racing Corporation új leányvállalatot alapított, a Honda Racing Corporation UK Ltd. (HRC UK) az Egyesült Királyságban” – írták a közleményükben.

“Ezt az új vállalatot elsősorban a Honda által gyártott F1-es erőforrások [ vagyis, PU – Power Unit] versenyek utáni karbantartási és előkészítési feladatainak elvégzésére alapították, miközben logisztikai tevékenységet is végez az európai régió számára.”

“A HRC UK megalapítása tovább növeli a Honda PU-műveleteinek hatékonyságát, támogatva az Aston Martin Aramco Formula One csapattal való partnerséget. 2023 májusában a Honda és az Aston Martin F1 közösen bejelentették, hogy üzemi partnerséget kötnek, hogy a Honda a 2026-os szezonban életbe lépő új F1 szabályoknak megfelelő F1 PU-kat szállítson.”

“Az új vállalat megalapítását követően az Egyesült Királyságban a HRC 2024 tavaszától megkezdi a mérnökök, technikusok és munkatársak toborzását az új vállalat számára.”

Tojás helyett trófea – A Forma-1 húsvéti versenyei

Releváns cikkek