Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Wolff: A Mercedesnek egy bizonyos ponton kapcsolatba kell lépnie Verstappennel
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Wolff: A Mercedesnek egy bizonyos ponton kapcsolatba kell lépnie Verstappennel

Toto Wolff úgy véli, a Mercedes és Max Verstappen közötti kapcsolatnak egy bizonyos szakaszban meg kell történnie, és a Red Bull pilótája az első számú választás Lewis Hamilton helyére.

Amikor híre ment annak, hogy Hamilton úgy döntött, elhagyja a Mercedest, és a Ferrarihoz igazol 2025-re, Verstappen úgy tűnt hogy ennek ellenére a 2028-ig tartó szerződésével kitart a Red Bull mellett.
Azonban a Christian Horner körül zajló vita kissé megkavarta a történéseket, és arra késztette Verstappen édesapját, Jos-t, hogy azt állítsa, hogy a Red Bull szétszakadna, ha a csapatfőnök a helyén maradna.

Miközben a Red Bull tanácsadójának, Helmut Markónak a pozíciójával kapcsolatos spekulációk egyre csak nőnek a sajtónak kiszivárogtatott információkkal kapcsolatos pletykák miatt, Verstappen egyértelművé tette, hogy jövője az osztrákhoz kötődik.

Az is kiderült, hogy Verstappen utólag beiktatott egy Marko-záradékot a szerződésébe, ami azt jelenti, hogy a 80 éves tanácsadó távozása esetén az osztrákkal kiléphet a csapatból.

Mindez tovább szította az ötletet, hogy Verstappen 2025-től a Mercédesznél helyettesítheti Hamiltont a nagyszabású erőforrás-szabályozási változások előtt – a pletykák közepette, miszerint a Red Bull születőben lévő motorprogramja a Mercedes és a Ferrari mögött van.

A Fox Sports Australia-nak nyilatkozva a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt mondta, hogy a rendkívüli kapcsolatnak egy bizonyos szakaszban meg kell történnie.

“Van egy szabad helyünk, az egyetlen a topcsapatok között – hacsak Max nem dönt úgy, hogy elmegy. Akkor már nem lesz szabad a hely nálunk”.

Wolff elmondta, hogy a Mercedes a nyár felé hozza meg a döntést, de megjegyezte, hogy a végeredmény attól függ, hogy Verstappen mit tesz.

Toto Wolff, Mercedes
Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke – Fotó: Mercedes AMG Petronas

A Mercédesznek volt lehetősége szerződtetni Verstappent, amikor az 2014-ben még az európai Forma-3-ban versenyzett, de nem tudott a mostani háromszoros Forma-1-es világbajnoknak élvonalbeli ülést ajánlani akkor, amikor a holland pilóta számára a Red Bull istállóval volt járható út.

“Láttam őt a Forma-3-ban, nagyon jó volt. Jó a kapcsolatom az édesapjával, úgyhogy leültünk a bécsi otthonomban, és azt mondtuk: ‘Mit tehetnénk?'” – utalt a 10 évvel ezelőtti eseményekre.

“Nem tudtam neki Forma-1-es ülést adni. Azt mondtam: ‘Csináljuk együtt az F2-t, teljes mértékben finanszírozva, és garantálom, hogy jövőre ülhetsz az autóban’. Azt mondta: ‘Van egy ajánlatom a Red Bulltól [a Toro Rosso] alapvetően mostantól’. Ennyi volt. Tudtam, hogy ezzel nem fogunk tudni versenyezni. A [következő] szezon felénél ő váltotta [Daniil Kvyatot] a Red Bullnál, és átvette az ülést.”

Arra a kérdésre, hogy a Verstappennel való kapcsolat kiteljesedhet-e, Wolff a következőket válaszolta.

“Pontosan. Szóval, ez egyfajta kapcsolat, aminek egy bizonyos szakaszban meg kell történnie, de nem tudjuk, hogy mikor.”

Azt is kijelentette, hogy jelenleg Verstappen az első számú választás Hamilton helyére, bár egyelőre nem tudta kizárni a többi jelöltet, Fernando Alonsót, Carlos Sainzot és az FIA F2-es versenyzőt, Andrea Kimi Antonellit sem.

Wolff már nem optimista, inkább “megütné magát”

Releváns cikkek