Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Tsunoda biztos benne, hogy Japánban is jól fognak teljesíteni
Fotó: Bill Murray / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Tsunoda biztos benne, hogy Japánban is jól fognak teljesíteni

Yuki Tsunoda megszerezte első pontjait a szezonban Ausztráliában, a nyolcadik helyen végzett, majd Fernando Alonso büntetésének köszönhetően a hetedik lett.

Ez az eredmény a Haas fölé emelte az RB-t a konstruktőri bajnokságban, a hatodik helyre. Kijártak már ezek a pontok a csapatnak, ugyanis az idei versenyek mindegyikén a pontszerzés határán voltak.

Volt egy kis balszerencse és pár elhibázott stratégiai döntés Bahreinben és Szaúd-Arábiában, de végül Tsunoda pontszerző lett egy hibátlan verseny után Melbourne-ben.

„A csapat fantasztikus munkát végzett az egész héten, következetesen az első szabadedzéstől, és végül pontokat tudtunk szerezni. Csak ezekre a pontokra volt szükségünk ahhoz, hogy jól kezdjük a szezont.”

Yuki Tsunoda, RB
Fotó: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

„Nagyon-nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel. Azt hiszem, különösen ezen a héten voltunk nagyon konzisztensek. Ráadásul az legutóbbi három futam kvalifikációja is nagyon jó volt.

„Szükségem volt egy kis jó, tiszta versenyre, hogy bebizonyítsam, jó, erős versenyem is lehet, nem csak az időmérő, és azt hiszem, ez egy jó verseny volt, ezen a versenyen be tudtam bizonyítani. Csak tartsam magam ahhoz, amit csinálok, és remélhetőleg Suzukában is tudok pontot szerezni.”

Tsunoda hazai versenye következik, és mivel Suzuka is büszkélkedhet az Albert Parkot jellemző nagy sebességű kanyarokkal, Tsunoda biztos abban, hogy meg tudja ismételni ezt a fajta eredményt.

„Elég magabiztosnak érzem magam, mert az autó Bahrein óta folyamatosan jól teljesít. Kicsit hiányos volt a teljesítményünk a tavalyi évben, néhány pálya katasztrófa volt, de ebben a szezonban eddig nem volt ez, csak folyamatosan jól teljesítünk, így biztos vagyok benne, hogy jól fogunk szerepelni Suzukában és más pályákon is.

„Csak magunkra kell koncentrálnunk, egy ilyen szoros középmezőnyben bármi megtörténhet. Bármilyen hiba könnyen megváltoztatja a pozíciókat, szóval igen, csak koncentráljunk magunkra, és csavarjunk ki még néhány ezredmásodpercet az autóból.”

Wolff: A Mercedesnek egy bizonyos ponton kapcsolatba kell lépnie Verstappennel

Releváns cikkek