Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Leclerc és Norris: Mindenki tudja a paddockban, hogy Sainz mennyit ér
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc és Norris: Mindenki tudja a paddockban, hogy Sainz mennyit ér

Carlos Sainzot Lando Norris és Charles Leclerc is méltatta az Ausztrál Nagydíjon aratott győzelme után.

Sainz azzal a tudattal kezdte a 2024-és szezont, hogy az év végén távoznia kell a Ferrraritól, a helyét pedig Lewis Hamilton veszi át.

A második versenyt ki is kellett hagynia, ugyanis vakbélgyulladás miatt meg kellett műteni őt. Akkor Oliver Bearman helyettesítette, aki remekül szerepelt, még pontot is szerzett a Szaúdi-Nagydíjon.

Sainz visszatérésekor egyből jól teljesített, és sikerült megnyernie az Ausztrál Nagydíjat.

Carlos Sainz, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

A verseny után Leclerc és Norris is a spanyol pilótát méltatta.

„Azt hiszem, mindenki tudja, hogy Carlos mennyit ér a paddockban” – mondta Leclerc.

„Ő az egyik legjobban jegyzett pilóta a paddockban, és rendkívül erős volt minden alkalommal, amikor Forma-1-es autóban ült. Többször is megmutatta, szóval nem hiszem, hogy alábecsülték ezért.”

„Ezért mondtam sokszor, hogy nem aggódom túlságosan a jövője miatt, mert biztos vagyok benne, hogy sok-sok csapatfőnök… nem mondja, de az biztos, hogy beszélnek vele! És biztos vagyok benne, hogy sok lehetősége lesz. Csak a legjobb választást kell meghoznia karrierje szempontjából.”

Norris hozzátette: „Nincs ok arra, hogy valaki azt gondolja, hogy alulértékelt. Akik ismerik őt, tudják, mire képes, a megközelítését és elhivatottságát, hogy a legjobbak közé akarjon kerülni, pontosan úgy, ahogy ma és az elmúlt néhány héten bebizonyította.”

„Biztos vagyok benne, hogy rengeteg pilóta van, aki valószínűleg nem igyekezett volna annyit, és nem áldozta volna annyi idejét és energiáját arra, hogy megpróbáljon felépülni és visszaülni a versenyautóba. De azokról az emberek, akik tudják, mire képes, soha nem mondanák, hogy alulértékelt.”

„Természetesen az eredményeket mindig meg kell mutatni, az emberek kívülről könnyen megítélik a dolgokat a tévében látottak alapján, de ha dolgoztál vele, ha tudod, mire képes… Azt mondanám, hog előrelépett ahhoz képest, ami tavaly volt.”

A verseny utáni sajtótájékoztatón a páros mellett ülő Sainz elmosolyodott és hozzátette: „Azt hiszem, egyetértek két kedvenc csapattársammal!”

„Úgy gondolom, hogy azok, akik ismernek vagy egy csapatban dolgoztak velem, ismernek, és nem érzem, hogy alábecsülnek azok, akik ismerik ezt a sportot. Aztán a többiek, akiknek talán nincs rálátásuk, és nem tudnak annyit erről a sportról, ha alá akarnak értékelni, azzal rendben vagyok.”

„Nem érdekel őszintén, de érdekelnek azok az emberek, akik jól ismerik a sportot, és a csapattársaim, akik látták az adataimat, látták, hogyan dolgozom, látták a sebességemet, és ez a lényeg.”

Wolff: A Mercedesnek egy bizonyos ponton kapcsolatba kell lépnie Verstappennel

Releváns cikkek