Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Az Aston Martin állítólag egy szerződési ajánlatot tett Adrian Newey-nak
Fotó: Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Az Aston Martin állítólag egy szerződési ajánlatot tett Adrian Newey-nak

Az Aston Martin állítólag egy jövedelmező szerződési ajánlatot tett, amelynek célja, hogy megszerezze a Red Bull tervezőzsenijét, Adrian Newey-t.

Newey, akit széles körben a sportág egyik legzseniálisabb elméjeként tartanak számon, az elmúlt években nagy szerepet játszott a Red Bull bajnoki sikereiben.

Technikai hozzáértése kulcsszerepet játszott Sebastian Vettel 2010 és 2013 közötti dominanciájában, illetve a közelmúltban Max Verstappen uralkodása alatt.

A Motorsport.com beszámolója szerint az Aston Martin csapattulajdonosa, Lawrence Stroll emelte a tétet a Forma-1 nagy tétekkel zajló sakkjátszmájában, és célba vette Newey elhalászását a Red Bulltól.

Úgy tudni, hogy konkrét ajánlatot tett Newey-nak a hónap elején, a Szaúd-Arábiai Nagydíj hétvégéjén.

Stroll elképzelése egyértelmű: olyan csapatot szeretne építeni, amely képes kihívást jelenteni a bevett elitnek – Red Bull, Mercedes és Ferrari. Erőfeszítései több szálon futnak. Tavaly elkészült egy korszerű főhadiszállás, a szélcsatorna a láthatáron van, és a rivális csapatoktól is sikerült elcsábítani a kulcsfontosságú technikai személyzetet.

Emellett a 2026-os szabályrendszerének korszakára egy Honda gyári szerződés megkötése is a csúcstechnológia iránti elkötelezettséget mutatja.

Aston Martin, Főhadiszállás, HQ, Headquarter
Az Aston Martin F1-es csapatának a főhadiszállása – Fotó: Aston Martin F1 Team

De Newey elcsábítása lehet a Stroll által keresett változást hozó tényező, a Silverstone-i székhelyű alakulat mestertervét teljessé tevő megfoghatatlan elem.
Egy ilyen lépés ellenállhatatlan csábítás lehetne Max Verstappen számára is, akinek már a Mercedes is udvarol.

Newey azonban hűségesnek számít. A Ferrari többszöri próbálkozása, hogy elcsábítsa őt a Red Bulltól, mindig kudarcot vallott.

De a Milton Keynes-ben jelenleg parázsló hatalmi harc folyik a csapatfőnök Christian Horner és a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmet Marko között – utóbbit teljes mértékben támogatja a Verstappen család – s Newey-t is arra csábíthatja, hogy az ő táborát válassza.

Hogy az Aston Martin ajánlata elég lesz-e ahhoz, hogy legyőzze Newey lojalitását és a Red Bull belső problémáit, azt még nem tudni. Egy dolog azonban biztos: ez a lépés, ha megtörténik, valószínűleg évekre megváltoztatja a Forma-1 tájképét.

A Honda Forma-1-es története

Releváns cikkek