Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Ez lehet az új ok, ami miatt Alex Albon a Red Bullhoz mehet
Fotó: Williams Racing
Formula 1

Ez lehet az új ok, ami miatt Alex Albon a Red Bullhoz mehet

Alex Albon thaiföldi szponzori szerződései kulcsfontosságú útvonalat jelenthetnek a Red Bullhoz a jövő évben, ezt sugallják egyes források.

Albont 2025 végéig köti szerződés a Williamshez, és a csapatfőnök James Vowles nemrég ragaszkodott hozzá, hogy óva intse az érdeklődőket.

A Red Bullnak akkor lehet szabad helye, ha Sergio Pérez, vagy ami még megdöbbentőbb, Max Verstappen távozik, míg a Mercedesnek el kell döntenie, hogyan pótolja Lewis Hamiltont.

Fred Ferret, a L’Equipe munkatársa az F1 Nation podcastban az Ausztrál Nagydíj előtt így nyilatkozott.

“Megőrültünk? Ne feledjük, a Red Bullnál a nagyfőnök thaiföldi. És Albon Thaiföldiként vezet. Nem lenne hülyeség, ha Verstappen mellett egy thaiföldi pilóta lenne, vagy bárki is fog vezetni [a Red Bullnál] 2025-ben.”

Chalerm Yoovidhya a Red Bull 51%-os thaiföldi részvényese, aki nemrég nyilvánosan is felajánlotta támogatását Christian Horner csapatfőnöknek.

“Türelmesnek kell lenni” – mondta Ferret Albonról.

“Tudja, hogy a Williams újjáépíti magát. James Vowles érkezése óta az a beszéde, hogy mindent újra kell építeniük. Ők egy régi, történelmi csapat, de mindent újra kell gondolniuk.”

“Már tavaly is azt mondta, hogy talán idén visszamennek, mert mindent át kell alakítaniuk, például a kormányukat. Voltak problémáik a boxkiállásokkal. Oké, de mindent újra tanulniuk.”

“Szerintem az év végére sokkal versenyképesebb csapat lesznek, mint öt évvel ezelőtt Felipe Massával és Valtteri Bottasszal.”

“Két év múlva Vowles megcsinálja a munkát. Ha [Albonnak] a Red Bullhoz kell mennie? Mennie kell neki. De ha nem? Maradnia kell, mert ő a projekt magja.”

Így néz ki az idei, 2024-es Japán Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek