Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Az ügyvéd, aki Horner ügyében folytatott független vizsgálatot, állítólag nem független
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Az ügyvéd, aki Horner ügyében folytatott független vizsgálatot, állítólag nem független

A BusinessF1 Magazine állításai szerint, az az ügyvéd, aki Christian Hornerrel szembeni állítólagos visszaélések ügyében folytatott független vizsgálatot, nem független.

A még februárban kirobbant botránykor a csapat egyik volt alkalmazottja vádolta meg Christian Hornert egy visszaéléssel, ami miatt a Red Bull GmbH független vizsgálatot indított.
A BusinessF1 azonban azt állítja, hogy a vizsgálatot vezető ügyvéd szoros kapcsolatban állt Horner legfőbb szövetségesével.

A BusinessF1 szerint az ügyvéd, aki vélhetően a Red Bull thaiföldi fő részvényesének családját képviselte, nem volt igazán független a szerepében. Ehelyett állítólag a Yoovidhya család utasításait követte.

A magazin azt is állítja, hogy az ügyvéd személye és ügyvédi irodája ismert, és nagy tapasztalattal rendelkeznek üzleti ügyekben.

Valamint, hogy Chalerm Yoovidhya utasította az ügyvédet, hogy készítsen egy jelentést, amely tisztázza a brit szakembert az alkalmazott által felhozott összes vád alól. A BusinessF1 azt állítja, hogy a 200 oldalas jelentés főként Horner Red Bull Racing csapatfőnökként elért eredményeivel foglalkozott, és csak egy kis részt szentelt a vádaknak.

Emellett a magazin szerint a Red Bullon belüli személyek, köztük maga Horner és mások is, tisztában voltak Yoovidhya és az ügyvéd kapcsolatával. Azonban Yoovidhya többségi tulajdona miatt ezt az információt nem lehetett nyilvánosságra hozni.

Fontos megjegyezni, hogy a Christian Horner elleni vizsgálatban részt vevő ügyvéd kilétéről nem áll rendelkezésre hivatalos információ.
A Red Bull GmbH a vizsgálat vége óta sem közölt részleteket a vizsgálatról.

Ezért a Business F1 beszámolóját egyelőre óvatosan kell kezelni.

Vasseur újabb hibákra akarja sarkallni a Red Bullt

Releváns cikkek